05 / 05 / 2024

sektörde sıçrama planları

sektörde sıçrama planları

Son 10 yılda Türkiye, alışveriş merkezi yatırımlarında oldukça hızlı ilerledi. Ancak son terör olayları ve turizm sektörünün de içinde bulunduğu sıkıntılı süreç, piyasadaki büyümeye dair endişeleri artırdı.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Pek çok sektörde insan emeği yapay zekadan daha cazip gözüküyor...

Yapay zekanın pek çok sektörde insanların işlerini elinden alacağına dair endişelerin yükseldiği bir dönemde yapılan çalışma, insan emeğinin yapay zekadan çok daha ekonomik olarak hâlâ cazip olduğu gösterdiği açıklandı.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasından sonra 'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam yapılır?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? 

Ücretli çalışan sayısı Mart 2023'te yüzde 6,5 yükseldi! En yüksek artış hangi sektörde oldu? 

Mart 2023'te ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe senelik bazda yüzde 3,4, inşaat sektöründe yüzde 16,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 6,6 yükseliş gösterdi. 

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Ev kiralarının sürekli tırmanmasına fren olması için hayata geçirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 sınırının uzatılması sektörde dengelerin değişmesine sebep olacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Altını ve doları olan hemen baksın! Tek tek açıklandı! Yeni sıçrama olabilir! 

Altın ve dolar bu haftaya hareketli bir seyir ile başlamıştı. Uzman isimler Altın yükselir mi?, Dolar ne olacak?' gibi soruların yanıtlarını verdi ve sıçrama olabilecek durumları açıkladı. 

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtia piyasalarında neler oluyor? Altın, gümüş, bakır, petrol, beklenen sıçramayı halen neden gerçekleştiremedi ve bu sıçrama ne zaman yaşanacak?.. İşte yanıtı…

Memura yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 55 zam geldi! Gözler özel sektörde! 2023 özel sektör maaş zamları...

Milyonlarca vatandaşın maaşı yeni yılla beraber zamlandı. Memura yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 55 zam geldi! Gözler özel sektörde! 2023 özel sektör maaş zamları...

Özel sektörde maaş zammı ne kadar olacak? En çok artış bu sektörde yapılacak! Çalışanlar hemen bakın! 

Öğretmen, doktor, hemşire, polis, avukat, mühendis gibi kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan bu zamlardan sonra, “Özel sektöre maaş zammı gelecek mi, ne kadar?” sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaş zammı ne kadar olacak? En çok artış bu sektörde olacak! Çalışanl

Bütçe dostu Samsung Galaxy A24'ün teknik özellikleri, tasarımı ve fiyatı belli oldu! 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Sektörde sızıntılarıyla bilinen TheTechOutlook, yaklaşan Galaxy A24 modelinin tasarımını gözler önüne seren render görsellerini paylaştı.

sektörde sıçrama planları Haberi

sektörde sıçrama planları

Son 10 yılda Türkiye, alışveriş merkezi yatırımlarında oldukça hızlı ilerledi. Ancak son terör olayları gayrimenkul sektöründeki büyümeyi olumsuz etkiledi. Turizm sektörünün de içinde bulunduğu sıkıntılı süreç, piyasadaki büyümeye dair endişeleri artırdı. 


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, bu ortamda sektörün çıkışını terörle ilgili olumlu gelişmelerde görüyor. 






''Alışveriş Merkezleri bugün sadece alışveriş yapılan yerler olmasının çok ötesine geçti. AVM’ler artık sundukları yeme-içme, kültür sanat ve sosyal aktiviteleri ile bir yaşam merkezi. Toplumun tüm sosyal sınıflarından insanlar AVM’lerde biraraya geliyor ve sosyalleşiyor. Önümüzdeki dönem için işletmecilere da büyük avantaj sağlayacak en önemli özelliklerinden biri de bu hizmet ve kullanım...