03 / 05 / 2024

Seramiksan abdye mi açılacak

Seramiksan abdye mi açılacak

Seramiksan ve Rondine Group, bu stratejik ortaklık sayesinde Avrupa ve Uzakdoğu'da gücünü artıracak. 6 ay önce başlayan ortaklıkla İtalyanlar Türkiye ve Ortadoğu'ya, Seramiksan ise İtalya başta olmak üzere Avrupa pazarına ve Amerika'ya açılacak.

Seramiksan Morocco Serisi ile saraylardan modern hayata geçiş!

Fas’ın geçmişinden gelen ihtişamlı saray mozaiklerinin modern yorumu Seramiksan Morocco Serisi… Morocco serisi, yaşam alanlarında şık, modern, otantik bir havayı bir arada sunuyor.

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Peki işveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Kiracı apartman boyasını öder mi?

Bir apartman dairesinde kiracı olduğunuzu farz edelim. Söz konusu apartmanda "apartmanın boyanması" kararının alınması durumunda, bu gider kar malikinden mi kiracıdan mı karşılanır? Kiracı apartman boyasını öder mi?

Boş daireye aidat verilir mi?

Kat maliki olduğunuz daireniz boş ise bu durumda, boş daire için aidat ödemek gerekiyor mu? Boş daireye aidat verilir mi? İşte Apartman Aidatı Kanunu kapsamında yer alan aidat yükümlüleri ile ilgili hükümler...

Bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi?

Aidatların, tüm kat malikleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi? İşte apartman aidatı ile ilgili yasal hükümler...

Daire sahibi iskan alabilir mi?

Kat maliki olduğunuz yapının iskan belgesinin olmadığını düşünelim. Daire sahibi olanlar yapıya iskan alabilir mi? İskan izni alınmamış bir yapıya daire sahibi iskan alabilir mi?

Kat malikleri toplantısına kiracılar katılabilir mi?

Her sene olağan ve olağanüstü hallerde yapılan Kat Malikleri Genel Kurul toplantısına kimler katılabiliyor? Kat malikleri toplantısına kiracılar katılabilir mi? Kiracıların apartman yönetiminde hakları var mıdır?

Kat malikinin eşi yönetici olabilir mi?

Ana gayrimenkulünüzde kat malikleri olarak, yönetime kat maliki olmayan; buna karşılık kat malikinin eşi olan bir kimseyi atamak istediğinizi farz edelim. Peki, kat malikinin eşi yönetici olabilir mi?

Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman ya da site yöneticisi, dışarıdan olabiliyor. Peki kat maliki olmayan denetçi olabilir mi? Denetçinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevler nelerdir?

Kiracı istediği zaman çıkabilir mi?

Kiracı kiralananı boşaltmak istediği takdirde evi boşaltabilir mi? Kiracı istediği zaman çıkabilir mi? İşte kiracının hakları ve kontrat bitmeden evi boşaltma hususu ile ilgili merak edilenler...

Kiracı istihkak davası açabilir mi?

Taşınır veya taşınmaz bir mal üzerinde mülkiyet veya diğer bir ayni hak iddiasında bulunmayı konu alan dava istihkak davası olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, kiracı istihkak davası açabilir mi?

Oturma hakkı devredilebilir mi?

Türk Medeni Kanunu kapsamında 832. maddesinde tanımlanan oturma hakkı, bir gayrimenkulün oturma hakkının bir başkasına verilmesi ile söz konusu oluyor. Peki oturma hakkı devredilebilir mi?

Seramiksan abdye mi açılacak Haberi

Seramiksan abdye mi açılacak


Türkiye'nin üçüncü büyük seramik üreticisi Seramiksan, seramiğin anavatanı olan İtalya'da firma satın aldı. İtalya'nın önemli markalarından Rondine Group'un yüzde 50'sini satın alan Turgutlu merkezli Seramiksan ile İtalyanlar, ortaklık ile üretimde işbirliği yaparken, yeni pazarlara açılacak. Sembolü kuğu olan Seramiksan ile sembolü kırlangıç olan Rondine Group, bu stratejik ortaklık sayesinde Avrupa ve Uzakdoğu'da gücünü artıracak. 6 ay önce başlayan ortaklıkla İtalyanlar Türkiye ve Ortadoğu'ya, Seramiksan ise İtalya başta olmak üzere Avrupa pazarına ve Amerika'ya açılacak. 


Tehlikeli rakip

İtalya'nın seramik merkezi Emilia Romagna bölgesinde yer alan Rubiera'daki tesislerde düzenlenen basın toplantısı ve fabrika gezisinde konuşan Rondine Group Başkanı Lauro Giacobazzi, Seramiksan ile yapacakları sinerji ile daha da ileri gideceklerini açıkladı. Giacobazzi, "Seramiğin merkezi İtalya. Ama Türkiye bizim için çok önemli. Şu an Türk...