29 / 04 / 2024

Serbest Bölgelerde düzenleme

Serbest Bölgelerde düzenleme

Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı için TBMM Genel Kurulunda görüşmeler devam ediyor..

Fahiş aidatlar için üç bakanlık masaya oturdu: Yeni düzenleme ile yüksek aidatlara büyük darbe vurulacak!

Türkiye'de kira fiyatları gibi yüksek aidatlarda vatandaşı zorluyor. Bu konuda üç bakanlık tarafından yürütülen yeni kanuni düzenleme ile fahiş fiyatların önüne geçilecek. İşte detaylar...

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Çiftçiler dikkat! Afet bölgelerinde borç ertelemesine yeni düzenleme! Ziraat Bankası ve Tarım Kredi.. Peş peşe açıklandı

Çiftçiler dikkat! Afet bölgelerinde borç ertelemesine yeni düzenleme! Ziraat Bankası ve Tarım Kredi.. Peş peşe açıklandı

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Deprem riski olan bölgelerde dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.

Pandemi yazlık bölgelerde konut fiyatlarını 5'e katladı!

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi döneminde, yazlık bölgelerde konut fiyatları 5'e katlandı...

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Veliler dikkat! Okul servis ücretlerinde düzenleme yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, servis ücretlerinde okulların durumuna göre yeni düzenleme yapıldı.

Zeynep Tandoğan: Taşınmaz ticaretindeki yeni düzenleme için hazırız!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, emlak alanında uzmanlaşmış en büyük internet sitesi olarak yeni düzenleme için hazır olduklarını belirtti.

Ömer Niziplioğlu: Akdeniz'de bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Türkiye’de turizm komada. Yurt dışına gidemeyen Türkler iç turizme yöneldi ancak bu yeterli değil. Otellerin doluluk oranları yüzde 20-30’larda. Bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı bile” dedi.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Serbest Bölgelerde düzenleme Haberi

Serbest Bölgelerde düzenleme

Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı için mecliste görüşmeler devam ediyor.


Tasarı bu bölgelere emlak vergisi muafiyeti ile acele kamulaştırma uygulamalarında kolaylıklar getiriyor.


TBMM Genel Kurulunda, Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 6 maddesi kabul edildi.


Kabul edilen maddelere göre, serbest bölge ilan edilen yerlerde yapılacak kamulaştırmalarda, acele kamulaştırma usulünün kullanılabilmesi açık olarak düzenlenecek, kamulaştırma bedeli ve bu esnada ortaya çıkan masraflar, serbest bölgeyi kurup işletmeye talip işletici şirketlerce karşılanacak ve böylece kamu maliyesine yük getirilmeyecek. 


Buna göre, Bakanlar Kurulu serbest bölge ilan edilen yerlerdeki arazi ve tesislerin acele kamulaştırılmasını kararlaştırabilecek. 

Arazi ve tesislerin kamulaştırılmasında; kamulaştırma bedelleri ile kamulaştırma işlemlerinin gerektirdiği diğer giderlerin, kamulaştırma talebinde bulunan...