02 / 05 / 2024

Serdar Soyöz

Serdar Soyöz

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Soyöz, İstanbul’daki belli başlı bina ve köprülerin depreme karşı dinamik özelliklerinin takip edildiğini belirtti.

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş depremlerinde tam 5 farklı fay parçası kırıldı! O sabah 3 deprem olmuş olabilir!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Serdar Akyüz, Kahramanmaraş depremleriyle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. O sabah 3 deprem olmuş olabilir! Tam 5 farklı fay parçası kırıldı!

Otomobil almayı düşünenler dikkat! 2023'ü beklerseniz 106 bin lira avantaj sağlarsınız!

Otomobilin yatırım aracı haline gelmesiyle KOBİ'ler başta olmak üzere şirketlerin otomobil alımları arttı. SMM Serdar Karakuş, otomobil satın almayı düşünenlere önemli bir uyarıda bulunda. Otomobil alımını 2022 sonunda değil de 2023 yılında yaparsanız avantaj sağlayacaksınız. İşte sebebi...

Taştepeler İnşaat Hırdavat Kimya Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştepeler İnşaat Hırdavat Kimya Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Ozan Soyöz tarafından kuruldu.

Krst İnşaat Boya Hırdavat Kimya Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Krst İnşaat Boya Hırdavat Kimya Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Ozan Soyöz tarafından kuruldu.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

İnfo İstanbul Copy Kırtasiye Limited Şirketi kuruldu!

İnfo İstanbul Copy Kırtasiye Limited Şirketi Fatih’te   10 bin TL sermaye bedeli  ile Enes Can Kara Serdar Akyüz Tarafından  kuruldu.

Ömer Arısoy'dan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Zeytinburnu'nda meydana gelen çökme sonrasın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Söz konusu açıklamaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'dan tepki geldi.

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

Limak'ın Ufa’da tünel-otoyol projesi 2023'te hizmete girecek!

Limak Holding kurucu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Ufa’daki (Başkortostan-Rusya) “tünel-köprü-viyadük-otoyol” projesiyle ilgili son durumu anlattı.

Serdar Bilgili, ortaklarını dava etti!

Ünlü iş insanı Serdar Bilgili, ABD’de peş peşe yaptığı gayrimenkul alımları ile adından dünya çapında söz ettiriyor. Bilgili, ABD’li emlak kralı Michael Shvo'yu usulsüz harcamaları nedeniyle dava etti.

Serdar Bilgili ve ABD'li emlak kralı Michael Shvo'dan Miami’de VIP davet!

İş insanı Serdar Bilgili ile Amerikalı emlak kralı Michael Shvo, 103 milyon dolara Miami'de aldıkları The Raleigh Hotel'i yeniledi. Geçtiğimiz gün milyonlarca dolar harcayarak yeniledikleri The Raleigh Hotel'in bahçesinde davet veren ikiliyi, dostları yalnız bırakmadı...

Serdar Akyüz, Avrasya GYO'dan ayrıldı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın genel müdürlük görevini yürüten Serdar Akyüz görevinden istifa etti...

Serdar Soyöz Haberi

Serdar Soyöz

Doç. Dr. Serdar Soyöz ekibiyle birlikte, İstanbul’daki belli başlı bina ve köprüleri, özel sensörlerle 7/24 takip ediyor. Böylece yapıların deprem karşısındaki dinamik özellikleri inceleniyor.


Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Soyöz ve ekibi, Yapısal Sağlık Takibi (Structural Health Monitoring) Sistemi kapsamında İstanbul'daki belli başlı yapılar ve köprülerde, yapısal sağlık izlemeleri gerçekleştiriyor. Soyöz ve ekibi, başta Etiler Köprüsü, Zorlu Center ile Levent 199'a yerleştirilen cihazlarla 7/24 gerçek zamanlı Yapısal Sağlık Takibi yapıyor. Soyöz, gündelik kullanım sırasında insanların hiç hissetmedikleri seviyelerdeki titreşimleri kullanarak, bina ve köprülerin dinamik özelliklerini inceliyor.


"ABD'DE ZORUNLU"

Soyöz, "Yapısal Sağlık Takibi sistemleri son 10-15 yıldır inşaat mühendisliği alanında uygulanmaya başlandı. Bugün ABD'de köprüler ile yüksek binalar üzerine olan deprem yönetmeliklerinde zorunlu hale geldi. Türkiye'de de bu...