26 / 05 / 2024

şerefiye bedeli faturası nedir Şerefiye bedelinin faturası nasıl hesaplanır

şerefiye bedeli faturası nedir Şerefiye bedelinin faturası nasıl hesaplanır

Şerefiye bedeli dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yönlerine göre fiyatlarının farkı olmasına sebep oluyor. Şerefiye bedeli bir fatura şeklinde işleniyor. Peki, şerefiye bedeli faturası nasıl hesaplanır?

Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı

Doğal gaz faturası konusunda önemli bir açıklama geldi. Nisan ayından itibaren 19.8 milyon aboneye doğal gaz faturası gönderilmezken, bu tarihten bu yana 2.7 milyar metreküp doğal gazın bedeli olan 13.4 milyar lira Hazine tarafından ödendi. Ayrıca, Eylül ayında doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağ

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı TOKİ Van Merkez projesinde peşinat bedeli 10 bin 639 liradan başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Faturalara kullanılan elektrik ve su bedeli kadar ilave mi yapılıyor?

Elektrik ve suya yapılan zamlara vergi, dağıtım, kayıp-kaçak-atık bedeli gibi ilavelerin olması faturaları daha da şişirdi. 40 liralık bir elektrik faturası 77 liraya, 36 liralık su faturası ise 68 liraya çıktı.

Elektrik faturası gecikme bedeli ne kadar?

Elektrik fatura bedeli, faturada belirtilen süre içerisinde tahsilat vezneleri, yetkili banka şubeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödeniyor. Peki, elektrik faturası geç ödenirse ne olur? Elektrik faturası gecikme bedeli ne kadar?

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Elektrik faturasındaki bedeller, 'dağıtım bedeli' olarak toplanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 'nun ( EPDK ) yönetmelik taslağına göre, elektrik faturalarındaki bedeller, "dağıtım bedeli" adı altında tek başlıkta toplanacak.

Elektrik kayıp kaçak bedeli dilekçe örneği!

Elektrik abonelerine, elektrik faturası kaçak bedeli iade edilebiliyor. İade için öncelikle Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına bir dilekçe yazılıyor. İşte elektrik kayıp kaçak bedeli dilekçe örneği..

Elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?

Elektrik faturasında abonelerden kayıp kaçak bedeli de talep ediliyordu. Ancak Yargıtay kararına göre bu bedel artık alınmayacak, alınanlar da iade edilecek. Peki, elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?

Şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli, dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

şerefiye bedeli faturası nedir Şerefiye bedelinin faturası nasıl hesaplanır Haberi

şerefiye bedeli faturası nedir Şerefiye bedelinin faturası nasıl hesaplanır

Şerefiye bedeli faturası nasıl hesaplanır?

Apartmanda ya da sitede bulunan aynı özelliklere sahip olan gayrimenkullerin fiyatları aynı olmayabiliyor. Anagayrimenkul aynı olmasına rağmen fiyatlarının farklı olmasını  cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini etkiliyor.


Dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. 


Şerefiye bedeli hesaplamalarında bazı kriterler değerlendiriliyor. Bu kriterler arasında manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı yer alıyor. 


Şerefiye bedelinin faturası.. 

Şerefiye bedeli hesaplaması Sistem Sayım programı ile yapılıyor. Sistem Sayım programına daire ile ilgili bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi gerekiyor. Gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda şerefiye payının ücreti ile ilgili sonuca ulaşılabiliyor. Sistem Sayım programına girilmesi gereken bilgiler...