17 / 07 / 2024

seyahat ve turizm

seyahat ve turizm

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyinin raporuna göre, Türkiye'de gelecek on yılda, seyahat ve turizm sektörünün GSYİH ve istihdama katkısı, turizm geliri ve yatırım boyutlarında yükselişte olacak...

Mskare Turizm Seyahat Ve Kargo Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mskare Turizm Seyahat Ve Kargo Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Memiş Demirci ve Murat Kazmacı ortaklığında kuruldu.

Healthist Sağlık Ve Turizm Seyahat Organizasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Healthist Sağlık Ve Turizm Seyahat Organizasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sevgi Ekiyor tarafından kuruldu.

Üsra Turizm Seyahat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Üsra Turizm Seyahat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Ufuk Şenol tarafından kuruldu.

Beks Seyahat Ve Turizm Anonim Şirketi Kuruldu!

Beks Seyahat Ve Turizm Anonim Şirketi dün Şişli’de Ali Bekmezci ve Ceyda Bekmezi ortaklığı tarafından kuruldu.

Moonlight Nakliyat Ve Turizm Seyahat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Moonlight Nakliyat Ve Turizm Seyahat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli’de Sbah Oghla Mohamed tarafından kuruldu!

Ars Seyahat Ve Turizm Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Ars Seyahat Ve Turizm Taşımacılık Limited Şirketi Esenyurt'ta Abdurrezzak Sağcan tarafından kuruldu.

Nuatour Turizm Seyahat Ve Organizasyon Danışmanlığı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nuatour Turizm Seyahat Ve Organizasyon Danışmanlığı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Serkan Kılıç tarafından kuruldu.

Cmc Seyahat Acentası Ve Turizm Emlak Danışmanlığı Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cmc Seyahat Acentası Ve Turizm Emlak Danışmanlığı Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Ceylan tarafından kuruldu.

Fasıla Turizm Seyahat Ve Organizasyon Danışmanlığı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fasıla Turizm Seyahat Ve Organizasyon Danışmanlığı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Sıla Turan tarafından kuruldu.

Ersoy Çakır Turizm Seyahat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersoy Çakır Turizm Seyahat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda  150 bin TL sermaye bedeli ile Ersoy Çakır tarafından kuruldu.

Varol Grup Turizm Seyahat ve Teknoloji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Varol Grup Turizm Seyahat ve Teknoloji Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Furkan Varol tarafından kuruldu.

Tme Seltours Turizm Seyahat Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Tme Seltours Turizm Seyahat Ve Otelcilik Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saliha Demiray tarafından kuruldu.

Mask Turizm Seyahat Ve Eğitim Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mask Turizm Seyahat Ve Eğitim Organizasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 300 bin TL sermaye bedeli ile Hanife Dölen tarafından kuruldu.

seyahat ve turizm Haberi

seyahat ve turizm


Dünya Seyahat ve Turizm Konseyinin (WTTC) raporuna göre, Türkiye'de gelecek on yılda, seyahat ve turizm sektörünün GSYİH ve istihdama katkısı, turizm geliri ve yatırım boyutlarında yükselişte olacak. 


WTTC'nin "Seyahat ve Turizmin Ekonomiye Etkisi" raporuna göre, Türkiye'de seyahat ve turizmin, Gayri Safi Yurt İçi Hasılaya (GSYİH) direkt katkısının 2023 yılında 84,3 milyar liraya ulaşması bekleniyor.


Sektörün, geçen yıl GSYİH'ye 57,7 milyar lira olarak gerçekleşen direkt katkısının, bu yılın sonuna kadar yüzde 3,8 yükseleceği tahmin ediliyor. 2013-2023 boyunca ise yılda yüzde 3,5 artarak 2023'te 84,3 milyar liraya ulaşacağı öngörülüyor.


Seyahat ve turizmin, 2012 yılında yüzde 10,9'unu oluşturduğu GSYİH'ye toplam katkısı 155,8 milyar lira gerçekleşmişti. 2013'ten itibaren önümüzdeki on yılda ise sektörün GSYİH'ya toplam katkısının yılda yüzde 3,7 artışla, 2023'te 232 milyar lirayı bulacağı ifade...