17 / 05 / 2024

sgk borçları silinecek mi

sgk borçları silinecek mi

Tasarının yasalaşması, Meclis'teki tatilin biteceği 1 Ekim'e kalmayacak. 28 Ağustos'tan sonra torba yasa çıkarılacak. Meclis Genel Kurulu, tasarının 126 maddelik ilk 5 bölümünün görüşmesini tamamlamıştı...

SGK kredi kartı ile ödeme 2024! Prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? Şimdi bakın!

Kredi kartı ile SGK ödemesi yapılıp yapılmayacağı sık sık merak konusu oluyor. Peki prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? İşte SGK kredi kartı ile ödeme 2024!

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

MTV borcu ve trafik cezası olanlar dikkat! Borçlarınız silinecek! Bu tarihi kaçırmayın!

Milyonlarca MTV borcu ve trafik cezası olanları ilgilendiren bir haber geldi. Belirli tarihlerde borç yapılandırması sayesinde borçlar silinecek. Borcu olan sürücülerin bu tarihleri kaçırmamaları gerekiyor… Eğer 9 günlük süreç takip edilmezde bundan yararlanılamayacağı uyarısı yapıldı.

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma işleminin gündemdeki konulardan biridir. Vatandaşlar borç yapılandırmasının ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Mayıs ayına girilmesi ile birlikte son başvuru tarihi ygittikçe aklaşıyor. İşte detaylar!

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primi ve genel sağlık sigortası borçları başta olmak üzere birçok alacak için yeniden yapılandırma imkânı sunuyor. 14 milyon 600 bin kişi borçlarından kurtulabilecek.

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alırken geri ödemeli kredi alan ve belirlenen tarihlerde borçlarını ödemeyenler, KYK son dakika gelişmeleri takip ediyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Borçlar silinecek

Vergi affı borç yapılandırmasına yapılacak düzenleme ile 2 bin TL'ye kadar olan vergi borçları silinecek ve daha çok bedelli borçlara ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sunacak.

sgk borçları silinecek mi Haberi

sgk borçları silinecek mi

Tasarının yasalaşması, Meclis'teki tatilin biteceği 1 Ekim'e kalmayacak. 28 Ağustos'tan sonra torba yasa çıkarılacak. Meclis Genel Kurulu, tasarının 126 maddelik ilk 5 bölümünün görüşmesini tamamlamıştı. 28 Ağustos'tan sonra son bölümdeki 22 madde de görüşülecek. Yasanın çıkmasıyla prim, vergi ve trafik cezası borcu olanlardan atama bekleyen öğretmenlere, taşeron işçilerden madencilere kadar milyonlarca kişinin yüzü gülecek. İşte torba yasayla gelecek düzenlemeler:


BORÇLAR SİLİNİYOR


-40 bin öğretmen ataması yapılacak.


-SGK'ya olan prim borçları yapılandırılacak.


-Prim borcu olanların gecikme zammı ve faizleri silinecek.


-Yapılandırılan borçlar, 18 taksitle 36 ayda ödenebilecek. Taksitle ödenecek borç anaparasına yüzde 1.05-1.15 arasında ekleme yapılacak.


-2011'deki aftan yararlananlar, yeni af için başvurabilecek.


-Geçmiş borçlarını ödeyen esnaf, süresi doluyorsa emekli olabilecek.


-Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu ve trafik cezası bulunan yaklaşık 6 milyon taşıt sahibine ödeme kolaylığı sağlanacak.


-Vergi cezaları...