21 / 05 / 2024

side küçük kilise restorasyon

side küçük kilise restorasyon

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kent AA Bazilikası restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Restorasyon çalışması kapsamında Büyük Kilise, Küçük Kilise ve Anıtsal mezarların restore edildiği bildirildi...

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Alman market zinciri Lidl'in Ocak 2023'te Side'de 599 avroya  (yaklaşık 10 bin TL) sattığı 3 haftalık tatilin yoğun ilgi nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. 

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa katliamı nedeniyle ailesini yitiren Fata Orloviç, evinin bahçesindeki kaçak kiliseye karşı açtığı davayı kazandı. Tartışmalı kilisenin yıkılacağı ortaya çıktı.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Fi Yapı mağdurları 9 Aralık'ta toplanıyor!

Fi Yapı’ya ait Fi Side projesinin yarım kalması sebebi ile mağdur olan vatandaşlar geçtiğimiz günlerde başladığı eylemlerine ara vermeden devam ediyorlar. Fi Yapı mağdurları 9 Aralık Pazar günü Fi Side proje alanı önünde toplanacaklar. 

1800 yıllık Ortodoks Kilisesi yıkılmak üzere!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kameriye Adası'nda bulunan Ortodoks Kilisesi yıkılma eşiğine geldi. 1800 yıllık tarihi olan kilise yenilenmeyi bekliyor.

West Side İstanbul satılık daire!

Bu yıl sonunda tamamlanacak olan West Side İstanbul satılık daire fiyatları 270 bin TL'den başlayarak değişiyor. Proje 1.152 konut ve 166 mağazadan oluşuyor.

ABD’de 3.85 milyon dolara satılık kasaba!

ABD’nin Oregon eyaletinde 1 dönümlük alan üzerindeki kasaba satılığa çıkarıldı. Kasabanın bedeli 3.85 milyon dolar olarak belirlendi. Kasabada market, restoran, okul ve hatta kilise mevcut.

Sivas Zara'daki 800 yıllık kilise onarılmayı bekliyor!

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Müslümabat köyü sakinleri, köylerinde bulunan ve yaklaşık 800 yıllık olduğu belirtilen kilisenin onarılarak inanç turizmine kazandırılmasını istiyor.

Bodrum'da sahibinden 4 milyon TL'ye satılık kilise!

Bodrum'da bir işadamı, tapulu arazisi içinde bulunan 4 villa ve 1800 yıllık geçmişe sahip Rum kilisesini 4 milyon liraya satışa çıkardı.

side küçük kilise restorasyon Haberi

side küçük kilise restorasyon


Manavgat ilçesindeki Side Antik Kent AA Bazilikası restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Proje dahilinde Büyük Kilise, Küçük Kilise ve Anıtsal mezarların restorasyon çalışmalarını yaptıklarını belirten Grup Sayın Mimarlık Mühendislik Restorasyon Limited Şirketi yetkilisi Arkeolog Nedim Badur, şöyle konuştu: "Bu bölgede 2013 Nisan ayında restorasyon başladı. Kültür Bakanlığı'nın amacı, Side'deki tarihi alanların turizme kazandırılması. Burası daha önce bir harabe durumundaydı. Elimizden geldiğince tarihi ve kültürel değerleri koruyarak ülkemize kazandırmak istiyoruz. En geç iki ay içerisinde tüm işlemler bitecek. Daha sonra Bakanlığın isteğine göre daha sonraki aşamaları devam edecektir."


Alanda temizlik çalışmaları yaptıklarını belirten Badur, şunları söyledi: "Burası çok ciddi bir şekilde ot, bitki ve toprak yığınları altındaydı. Temizlik çalışmalarından sonra yıkama yaptık. Duvarlardaki eksik bölümleri projelendirerek tamamlamaya çalıştık. Önce derzler sonra eksik...