29 / 04 / 2024

sığınağın başka amaçka kullanılması

sığınağın başka amaçka kullanılması

Kat malikleri kurulunun oybirliği kararı ve mülki amirin izniyle, bina veya tesisin işletme veya kullanma bütünlüğünü bozmadan ortak alanlar kapsamında kalan farklı şekilde değerlendilir mi? Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Milyonlarca emekli banka promosyonları ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isteyenler ise beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. 

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? ÖTV zammı gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

Geçtiğimiz günlerde, akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı beklendiği ileri sürülmüştü. Bakan Şimşek, konuya açıklık getirdi. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 1 Aralık 2023 fiyat listesi...

TOKİ'nin 2 bin 580 TL taksitle satacağı 2+1 evleri sakın kaçırmayın!  Başvurular bugün resmen başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2 bin 580 TL taksitle satacağı 2+1 evleri sakın kaçırmayın... Başvurular bugün resmen başladı...

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

TOKİ'den 2 bin 491 TL taksitle konut fırsatı için son gün bugün! Başvuruları sakın kaçırmayın!

TOKİ'den 2 bin 491 TL taksitle konut fırsatı için son gün bugün... Başvuruları sakın kaçırmayın... İşte o proje ile ilgili detaylar...

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı! Başvurular resmen yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı... Başvurular resmen yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın... İşte TOKİ'nin merakla beklenen Temmuz 2023 projesi ile ilgili detaylar...

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Düğün yapacak çiftler, yüksek enflasyon ve kur yükselişi sebebiyle bütçelerini zorluyor. Düğün maliyetleri iki katına çıktı. Peki ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Euro bugün ne kadar? 31 Mayıs Çarşamba euro kaç TL? Son dakika euro/TL kuru

Euro kuru 31 Mayıs 2023 Çarşamba sabahında yüzde 1,63 oranında değer kazandı. Peki euro bugün ne kadar? 31 Mayıs Çarşamba euro kaç TL? Son dakika euro/TL kuru.

KPSS'siz memur alımı yapılacak! O kurum az önce açıkladı! Başvurular bugün başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Binlerce kişi memur alımı ilanlarını yakından takip ediyor. Kpss'siz memur alımı ilanları ise en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. İşte o kurum KPSS'siz memur alımı yapacak. Başvurular bugün başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Altın bilezik fiyatları ne kadar? 27 Mayıs Cumartesi 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? Güncel bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftayı yükselişle kapattı. Bu hafta sert düşüşler yaşayan altın fiyatları seçim öncesi yükselişe geçti. Ons altın 1947 dolara kadar yükselirken gram altın fiyatı da arttı. Peki Altın bilezik fiyatları ne kadar? 27 Mayıs Cumartesi 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL?

Aile Destek Programında hesaplara peş peşe 1.250 TL yatırılacak! Tek tek ödenecek Mayıs 2023 paralarını aman kaçırmayın!

Aile Destek Programında hesaplara peş peşe 1.250 TL yatırılacak... Tek tek ödenecek Mayıs 2023 paralarını aman kaçırmayın...

sığınağın başka amaçka kullanılması Haberi

sığınağın başka amaçka kullanılması

Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Sığınak yönetmeliği gereğince; Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça ve gerekli bilgiler mimari, statik ve mekanik tesisat projelerine işlenmedikçe yapı ruhsatı düzenlenemez. 


Yapı inşa edildiğinde, Yönetmeliğe ve yapı ruhsatı eki projelerine uygun olarak sığınak tesis edilmedikçe ve denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin denetim raporlarında sığınakla ilgili hususlar belirtilmedikçe, yapı kullanma izni veya kısmi kullanma izni verilemez. 


Ruhsat eki onaylı mimari projenin bir örneği ile denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin uzmanlık alanlarına uygun denetim raporlarının sığınaklara ilişkin bölümü, ilgili idarelerce mülki idare amirliğine gönderilir. Yapı kullanma izni verilmiş yapıların sığınak olarak ayrılmış bölümlerinde Yönetmeliğe aykırı olarak değişiklik yapılamaz.


Sığınaklar barışta, 13 üncü maddeye...