05 / 05 / 2024

sigorta sektörü büyür mü

sigorta sektörü büyür mü

Hazine Müsteşarlığı denetimindeki Doğal Afet Sigorta Kurumu'nun yönettiği Zorunlu Deprem Sigortası'nda poliçe sayısının 3.4 milyona çıkarılması planlanırken, 5 kat büyüme potansiyeli olduğu belirtildi

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Gayrimenkul sektöründeki boşluğu dolduracak yeni platform geliştirildi!

Konut sektördeki büyümeye paralel olarak müşterilerin doğru gayrimenkul danışmanlarına ulaşması için yeni platform geliştirildi. 

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...

Çimento sektörü ihracatta atağa geçti!

TÜRKÇİMENTO CEO'su Volkan Bozay, çimento sektörünün 115 milyon ton toplam üretim kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekti. Bozay, sektördeki büyümenin de altını çizdi.

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

ABD'li milyarder Eli Broad hayatını kaybetti!

ABD'li milyarder Eli Broad, 87 yaşında hayatını kaybetti. ABD'de gayrimenkul ve sigorta sektörlerindeki büyük projelerle bilinen ve bu projelerle servet sahibi olan Eli Broad'dan kötü haber geldi...

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

Aktaş Holding'den yalıtım sektöründe bir ilk daha!

Kendinden yapışkanlı membran ile sektörde büyük ses getiren Aktaş Holding, son teknolojili ürün gamı yelpazesine yine ilk niteliğindeki renkli EPDM membran ürününü de dahil etti

Sigorta sektörü 2020'den umutlu!

TSB Başkanı Atilla Benli, "Türkiye'de ekonomik dengelenmenin yanı sıra büyüme başladı. Yabancı kaynaklar da büyüme tahminlerini pozitif yönde revize ediyor. Dolayısıyla 2020 yılının 2019 yılından çok daha iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Sigorta sektörü ilk altı ayda yüzde 19 artış gösterdi!

Yılın ilk 6 ayında sigorta sektöründe 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

sigorta sektörü büyür mü Haberi

sigorta sektörü büyür mü
Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Türkiye'nin 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından başlattığı doğal afet sigortası uygulamasının Dünya Bankası tarafından diğer ülkelere örnek gösterildiğini belirterek, "Sigortacılık sektörünün ülkemizde inanılmaz, en az 4-5 kat büyüme potansiyeli var" dedi.Türkiye'de sigortacılık sektörünün geldiği noktayı değerlendiren Hazine Müsteşarı Çanakcı, geçen yıl sonu itibariyle prim üretiminin 12 milyar YTL'ye yaklaştığını bildirdi.

POTANSİYEL BÜYÜK

Prim üretiminin milli gelire oranının 1990'da yüzde 0.62 düzeyindeyken, 2006 sonunda yüzde 1.7'ye, 2007 sonunda da bunun bir miktar üzerine çıktığını anlatan Çanakcı, şu bilgileri verdi:

"AB ile karşılaştırıldığında bu oran hala çok düşük. AB ortalaması yüzde 8.4 iken, Türkiye'deki yüzde 2'ye yaklaşan...