04 / 05 / 2024

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği

Kent karmaşasından kaçanların gözdesi olan Şile'nin şirin beldesi Ağva'daki Göksu Deresi'nde kirlilik ve pis kokular iyice arttı...

İstanbul'da 23 Nisan kutlamaları dolayısı ile pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak...

Şişli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları doğrultusunda 21 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Gün Dekorasyon Yapı İnşaat İthalat İhracat Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Gün Dekorasyon Yapı İnşaat İthalat İhracat Ve Pazarlama Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhsin Gün tarafından kuruldu.

Gönüllü Grup İnşaat Bilgisayar Hırdavat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gönüllü Grup İnşaat Bilgisayar Hırdavat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Esra Gönüllü tarafından kuruldu.

6 şehirde eğitime kar nedeni ile bir gün ara verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde soğuk hava etkili oluyor ve hava sıcaklıkları aniden düşüyor. Birçok ilde kar yağışı görülüyor ve kar yağışının etkisiyle eğitim ve öğretime 30 Mart'ta bir gün ara verildiği açıklandı. İşte tatil olan iller...

AFAD`a gönüllü olmak isteyenler dikkat! AFAD’a nasıl gönüllü olunur?

AFAD'da gönüllü olmak için ne yapmalısınız? Gereken şartlar ve verilen eğitimler neler? Detaylar içeriğimizde.

AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur, ne gerekir? soruları yaşanan deprem felaketinden sonra çok sık sorulmaktadır. İşte bu soruların devamı ve onların yanıtları…

Emekli maaşlarında prim gün sayısı bilmecesi! SGK ve BAĞ-KUR'lular...

Emekli olacak veya emekli olmuş milyonlarca vatandaşın alt sınır aylıklarının yüksek prim ödeyerek uzun yıllar çalışan emeklilerin maaşına yetişmesi tartışma konusu yarattı. 2000'den önce 7400 gün ile 3600 gün prim ödeyip emekli olan vatandaşların aynı maaşı alması intibak talebini gündeme taşıdı.

Kahramanmaraş'ta 4 çocuklu aileye ev yapıldı!

Kahramanmaraş'ta Dernek gönüllüleri "Yeni Yuvam" projesiyle başlattıkları yardım kampanyasıyla, 4 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan bir anneye ev yaptı.

Rg Gün Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rg Gün Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  20  bin TL sermaye bedeli  ile Rohat Gün tarafından kuruldu.

Gönültaş Yapı Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Gönültaş Yapı Yatırım Anonim Şirketi Bahçelievler’de 6 milyon TL sermaye bedeli  ile Selahattin Gönültaş  ve Remzi Gönültaş  tarafından kuruldu.

Validebağ Korusu'nda son durum ne?

Validebağ Gönüllüleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un pazartesi günü çalışmaların başlayacağını duyurmasından sonra nöbet alanda nöbet tutuyor. Vatandaşlar koruda millet bahçesi inşa edilerek, yapılaşmaya açılacağını dile getirdi.

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Haberi

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği

İstanbul'un gürültüsünden ve karmaşasından kaçıp nefes alabileceğimiz yerlerin başında gelen Ağva Göksu Deresi imdat çığlıkları atıyor. Şile ilçesinin bu harika beldesi, her mevsim kaçamak için ideal bir bölge ancak doğal kalabilen her yerde karşımıza çıkan kirlilik, bakımsızlık, çevre felaketi burada da yaşanıyor. Göksu Deresi eskisi gibi mavi değil. Rengi sarı ve gri. Çevresinde yaşayan canlılar günbegün azalıyor.

Göksu Deresi'ni kurtarmak için çırpınan Şile Çevre Gönüllüleri Derneği ilgisizlikten yakınarak, hem yetkililerin hem de bölge sakinlerinin tehlikeyi fark etmediklerini iddia...