29 / 04 / 2024

Şile imar

Şile imar

Şile ilçesi, Kömürlük Deresi ve Pot Deresi Yan Kolu Güzergahlarını Kapsayan Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 27.01.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Şile 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile İlçesi, Sahilköy - Uzundere ve Yan kolu Kozlar Deresine Yönelik 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı. 

Şile'de imar teşviki veriliyor!

Yıllarca İstanbul'dan kaçmak için günübirlik gidilen Şile, 3'üncü Köprü ile birlikte emlak, sağlık ve turizm alanındaki mega yatırımlarla kabuk değiştirecek.

Şile'de imar planları tamam!

Şile Belediyesi, yatırım fırsatlarının önünü açmak amacıyla 1/1000'lik imar planlarını tamamladı. Yapımı süren Karadeniz Otobanı çevresinde, arsa satışları ve fiyatların arttığı belirtiliyor. Bölgede fiyatların biraz daha yükselebileceği konuşuluyor.

Şile'de imar planları tamamlandı!

Gayrimenkul yatırımları ve projeler, tarihinin en hareketli dönemlerini yaşıyor. Belediyeler de, bir yandan kentsel dönüşüm projelerinden yararlanmak diğer yandan da imar işlemlerini tamamlamak için çalışmalarına hız verdi.

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir imar barışının gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin 3 ay daha uzatılması amaçlanıyor...

Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin gerekli görülmesi hâlinde 3 ay daha uzatılabilmesi amaçlanıyor.

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar planlarına göre yapılan düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların ivedi yargılama usulüne tabi olması planlanıyor.

Şile imar Haberi

Şile imar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Şile ilçesi, Kömürlük Deresi ve Pot Deresi Yan Kolu Güzergahlarını Kapsayan Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 27.01.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı 13 Ekim 2020 tarihinde askıya çıkarıldı.

Şile ilçesi, Kömürlük Deresi ve Pot Deresi Yan Kolu Güzergahlarını Kapsayan Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 27.01.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı 13 Kasım 2020 tarihinde askıdan inecek. 

İmar planı için