15 / 05 / 2024

Şile yangınları

Şile yangınları

ŞİLE'de çıkan yangında 10 hektar zarar gördü. Havadan "Alev Kartalı" isimli helikopter karadan ise iş makineleri ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın devam ediyor. Çalışmalar sırasında iki görevli dumandan etkilenerek rahatsızlandı.

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

İstanbul Valiliği tarafından, orman yangınlarının engellenmesi için 24 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin yasalaşmasıyla yeni emeklilik düzenlemesinde detaylar netleşiyor. 3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

3D Pişirme Teknolojisi ile karşınızda Arçelik ocaklı fırınlar! Arçelik ocaklı fırın fiyatları ne kadar?

Arçelik şık tasarımları, gelişmiş teknolojisi ve uygun fiyatlarıyla her zaman en çok tercih edilenler arasında. Arçelik'ten 3D pişirme teknolojisi ile karşımıza çıkan ocaklı fırınlar her evin olmazsa olmazı arasında yer alıyor. Peki, Arçelik Ocaklı Fırın fiyatları ne kadar?

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

Et ihtiyacının yüzde 25’nin karşılandığı Bolu’da orman yangınları nedeni ile mangal yasağı getirildi. Beyaz et fiyatları da bu yasaktan etkilendi. İşte detaylar!

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Gaziantep Belediyesi ücretsiz ekmek dağıttı! Halk izdiham yarattı olay yerinden çekilen görüntüler şaşkına çevirdi

Halka indirimli ekmek kuponu dağıtmasıyla gündeme gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu sefer de halka ücretsiz ekmek dağıtımı yaptı. Dağıtım esnaında 1 adet ekmek alabilmek için vatandaşlar birbirini ezdi. Belediye görevlisi ile kadınlar arasındaki diyalog şaşkınlık yarattı

Şile yangınları Haberi

Şile yangınları

Şile Kervansaray Köyü ormanlık alanında saat 13.00'te belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine Orman Genel Müdürlüğü İstanbul İl Orman Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Şile ile Yenidoğan İtfaiyesi ekipleri ormanlık alana gitti. İtfaiyeciler hortumlarla alevleri söndürmeye çalışırken yangının yayılmaması için iş makineleriyle de yangının önü kesilmeye çalışıldı. Bu sırada "Alev Kartalı" isimli helikopter de Darlık Barajı'ndan aldığı suyu havadan yangının üzerine boşalttı. Ekiplerin söndürme çalışmaları devam ederken Şile İlçe Jandarma Komutanlığı da olay yerinde güvenlik önlemi aldı.


Yetkililer, 3 saattir süren yangında 10 hektar alanın zar gördüğünü belirtti. Rüzgar nedeniyle yangın büyüyen yangın kontrol altına alınamadı. Söndürme çalışmaları devam...