07 / 07 / 2024

şili inşaat sektörü

şili inşaat sektörü

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, dünya genelinde yatırımların yavaşladığı ve yeni pazarların şart olduğu böyle bir dönemde bu fırsatın iyi değerlendirilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörüne yönelik harç ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründen fiyat farkında düzenleme talebi!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından sonra müteahhitler harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği, son zamanlarda inşaat sektöründe meydana gelen yükselişlere ilişkin ilave fiyat farkının düzenlenmesini ve koşulsuz tasfiye istedi.

İnşaat sektöründe 2021 rotası ne olmalı?

İnşaat sektöründeki pazar yeri olan Workindo’nun CEO’su Erhan Kocabaş, inşaat sektörüne ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

şili inşaat sektörü Haberi

şili inşaat sektörü

Suudi Arabistan ve İran’dan sona Şili de Türk müteahhitlerin radarına girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, resmi ziyaretler gerçekleştirmek üzere gittiği Latin Amerika turundaki ilk durağı Şili de araştırılması gereken bir pazar olarak dikkat çekti. Şili Ekonomi Bakanı Luis Felipe Cespedes’in Türkiye’nin inşaat sektöründe gelişmiş bir ülke olduğunu ve Türk firmalarının Şili de yatırım yapabileceğini ifade etmesi Suudi Arabistan ve İran’dan sonra Şili de inşaat sektörü için bir pazar olabilir mi sorusunu akla getirdi. 


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, dünya genelinde yatırımların yavaşladığı ve yeni pazarların şart olduğu böyle bir dönemde bu fırsatın iyi değerlendirilmesi konusunda uyarıda bulundu.


Baygan “Tüm dünyada yeni pazar fırsatları değerlendiriliyor, yatırımların yavaşladığı bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde bu fırsatı iyi değerlendireceğimize eminim....