16 / 05 / 2024

Silivride İskinin işlettiği su

Silivride İskinin işlettiği su

Şu günlerde, Silivri’den ‘Suyumuz kirleniyor, burada bir çevre felaketi yaşanıyor’ şikâyetleri geliyor. Beyciler Köyü’nde bulunan 7 adet sondaj kuyusunda gerçekleşen şikayetler sürüyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı. 

Renk Değiştiren arka panelli Vivo Y100 piyasaya çıktı

Vivo, Hindistan'da yeni Vivo Y100'ün piyasaya sürülmesiyle Y serisi serisini genişletti. Çinli üreticinin orta sınıf teklifi,  iki renk değiştiren Pasifik Mavisi ve Alacakaranlık Altın varyantı ve üçüncü bir metal siyah renk seçeneğiyle tanıtıldı.

Jetle künefe söylüyordu ünlü iş insanı iflasını istedi

Ekim Alptekin’in EA Mühendislik Müteahhitlik İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin iflasına İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi karar verdi. Bilirkişi gelen veriler ışığında, Mehmet Karasu’nun ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işlettiğini sadece tacir sıfatına haiz olduğunu göstermediğini ifade etti.

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Ekmeğe gelen zamlardan sonra vatandaş ucuz ekmek için yine kuyruğa girdi

Ekmeğe gelen son zamlar nedeniyle bütçesine ek yük binen dar gelirli vatandaşlar ucuz ekmek kuyrukları oluşturmaya başladı. Fırınların 4-5 liraya sattığı ekmek belediyelerin işlettiği halk ekmek büfelerinde 2-3 liraya satılıyor.

Güllü, işlettiği mekanın kirasını ödemeyince mahkemelik oldu!

Fethiye’nin Çalış semtinde kamp alanının işletmesini yapan şarkıcı Güllü, 5 bin 200 Türk Lirası olan kira tutarını aylardır ödemediği iddiasıyla mülk sahibiyle mahkemelik oldu. 

Şehir hastaneleri için yapılan kira ödemeleri artık açıklanmayacak mı?

Müteahhitlerin işlettiği şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli adı altında dolar üzerinden yapılan ödemeler artık halka duyurulmayacak.

Hadise Bodrum'da işlettiği plajın parasını ödemedi!

Hadise'nin 2 yıl işletmeciliğini yaptığı Bodrum'daki plaj için ödemesi gereken 1.9 milyon TL'lik borcunu ödemediği iddia edildi..

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketler listesi genişletti!

Rusya Hükümeti, Türk vatandaşlarını işe alabilecek şirketler listesini genişletti. Kararnamede, belirlenen projelerde Türk işçi çalıştırmasına izin verilen şirketlere, Rönenans İnşaat, Gama, Limak, IC İçtaş gibi bazı şirketler de eklendi.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün borç üstlenim garantisi genişledi!

Hazine, İzmit Körfez Geçişi projesi için “borç üstlenim” garantisini genişletti. 2 milyar dolarlık garanti tutar 4 milyar 956 milyon dolara yükseltildi. Bu artırımla Hazine projenin yatırımının yüzde 78.5’ine garanti vermiş oldu.

İzmit Körfez Geçişi projesi için borç üstlenim garantisi genişletildi!

Hazine, İzmit Körfez Geçişi projesi için “borç üstlenim” garantisini genişletti. 2 milyar dolarlık garanti tutarı 4 milyar 956 milyon dolara yükseltildi. Bu artırımla Hazine projenin yatırımının yüzde 78.5’ine garanti verdi

İzmit Körfez Geçiş projesinin borç üstlenim garantisi genişletildi!

Hazine, İzmit Körfez Geçişi projesi için “borç üstlenim” garantisini genişletti. 2 milyar dolarlık garanti tutarı 4 milyar 956 milyon dolara yükseltildi. Bu artırımla Hazine projenin yatırımının yüzde 78.5’ine garanti verdi.

Limak'ın işlettiği Priştine Havalimanı 6 ödül kazandı!

Limak'ın Kosova'da işlettiği Priştine Havalimanı, sosyal sorumluluk ve çevreyle ilgili yaptığı çalışmalarla şimdiye kadar 6 ödül topladı. Şirket, havalimanının yanındaki 2 köyün su sorununu çözdü.

Silivride İskinin işlettiği su Haberi

Silivride İskinin işlettiği su

Mevzu şu: Beyciler Köyü’nde bulunan ve İSKİ tarafından işletilmekte olan, Silivri’ye içme suyu sağlayan 7 adet sondaj kuyusunun çevresindeki dereye, yakındaki hayvan çiftliklerinin atık suyunun boşaldığı iddia ediliyor. Kim mi iddia ediyor? Hem çevre sakinleri, hem de Silivri Çevre Derneği... İşte Silivri Çevre Derneği üyelerinin anlattıkları...




CEZA YAZILMIŞ

“İSKİ, geçen yıl tespit ettiği bu kirliliği, 5 Mart 2014 tarihinde ilgili yönetmelik gereğince, İstanbul İl Çevre Müdürlüğü’ne, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’ne, Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve Silivri Kaymakamlığı’na bildirerek incelenmesini istemiş.

Silivri Belediyesi bir tutanakla durumun ve hametini tespit etmiş ve İl Çevre Müdürlüğü’ne bildirmiş. Diğer kurumların raporlarını bilmiyoruz fakat belli ki herkes olumsuz rapor vermiş ve İl Çevre Müdürlüğü çiftliğe 40 bin liranın üzerinde para cezası kesmiş. Fakat bu cezaya rağmen kirlilik devam...