16 / 05 / 2024

Silivride kirlilik

Silivride kirlilik

Şu günlerde, Silivri’den ‘Suyumuz kirleniyor, burada bir çevre felaketi yaşanıyor’ şikâyetleri geliyor. Beyciler Köyü’nde bulunan 7 adet sondaj kuyusunda gerçekleşen şikayetler sürüyor.

Regal CMI 91002 Çamaşır Makinesi ne kadar, özellikleri ne? 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Regal CMI 91002 9 Kilo 1000 Devir Çamaşır Makinesi, sessiz ve titreşimsiz çalışarak, çamaşırların kirlilik seviyesi, kumaşın cinsi ne olursa olsun hepsine çözüm sunuyor. Peki, Regal CMI 91002 Çamaşır Makinesi, en uygun nerede? İşte detaylar... 

Bosch Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch çamaşır makineleri, yüksek teknolojili sensörlerle donatılmıştır ve bu sayede yıkama programını, yıkamakta olduğunuz çamaşırların türüne, ağırlığına ve kirlilik düzeyine göre otomatik olarak ayarlar. Bosch Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Altus bulaşık makinesi bulaşıkların kirlilik düzeyine göre yıkama yapar! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Kirlilik düzeyine göre yıkama sağlayan Altus bulaşık makinesi 5 farklı yıkama programı ile bulaşık makinesini değiştirmek isteyenlerin karşısına çıkıyor. Su taşma emniyeti ve çocuk kilidi bulunan bulaşık makinesi mutfaklarda çokça tercih edilen beyaz eşya oluyor.

Alo 181 ne işe yarar?

Çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet ve ihbarlar bakanlığa iletebiliyor. Peki Alo 181 ne işe yarar? Alo 181 nedir? İşte Alo 181 şikayet hattı...

Ekrem İmamoğlu'ndan DSİ'ye Riva Deresi yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Riva Deresi’ndeki kirlilik tartışmasına ilişkin “İBB kamulaştırma yapmadığı için ıslah çalışmasına başlayamıyoruz” açıklamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Edirne Sabuni Mahallesi'nde metruk binalar yıkılıyor!

Edirne Sabuni Mahallesi'nde yıkılması planlanan, kötü görünüm oluşturan ve kirlilik yaratan bu metruk binalardan kurtuluyor. Bölgede metruk evi bulunanların yıkım işlemlerine başlaması diğer ev sahiplerine de örnek oluyor.

Murat Kurum: İmar barışına 4 milyon kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına 4 milyon vatandaşın başvurduğunu ifade etti. Kurum, Foça sahilindeki yakıt sızıntısına ilişkin, "Denizde kirlilik yok" dedi.

Yüksek binalar İstanbul'un havasını bozuyor!

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Şahin, "Yüksek yapılar Karadeniz'den gelen rüzgarı engelliyor. Yazın yüksek nem ve rüzgar olmayınca insanların konfor seviyeleri düşüyor. Kış aylarında ise kirlilik oluşuyor" dedi.

İzmir Büyükşehir'den 7 arıtma tesisi!

Çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gediz kaynaklı kirlilik sorununu çözümü için de yoğun mesai harcamaya devam ediyor.

Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu yeniden gündemde!

İstanbul’da ki sağanak yağmur ile beraber Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu tekrardan gündeme geldi. Kadıköylüler, "İBB Kurbağalıdere’yi yerinde incelesin" diyerek tepki gösterdi.

Kurbağalıdere’nin kokusu Acıbadem'den bile hissediliyor!

Islahı yılan hikâyesine dönen Kurbağalıdere’deki kirlilik ve pis koku havaların ısınmasıyla birlikte Kızıltoprak ve Moda sakinlerine cam açtırtmıyor. Kötü koku Acıbadem’den bile hissediliyor...

Silivride kirlilik Haberi

Silivride kirlilik

Mevzu şu: Beyciler Köyü’nde bulunan ve İSKİ tarafından işletilmekte olan, Silivri’ye içme suyu sağlayan 7 adet sondaj kuyusunun çevresindeki dereye, yakındaki hayvan çiftliklerinin atık suyunun boşaldığı iddia ediliyor. Kim mi iddia ediyor? Hem çevre sakinleri, hem de Silivri Çevre Derneği... İşte Silivri Çevre Derneği üyelerinin anlattıkları...




CEZA YAZILMIŞ

“İSKİ, geçen yıl tespit ettiği bu kirliliği, 5 Mart 2014 tarihinde ilgili yönetmelik gereğince, İstanbul İl Çevre Müdürlüğü’ne, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’ne, Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve Silivri Kaymakamlığı’na bildirerek incelenmesini istemiş.

Silivri Belediyesi bir tutanakla durumun ve hametini tespit etmiş ve İl Çevre Müdürlüğü’ne bildirmiş. Diğer kurumların raporlarını bilmiyoruz fakat belli ki herkes olumsuz rapor vermiş ve İl Çevre Müdürlüğü çiftliğe 40 bin liranın üzerinde para cezası kesmiş. Fakat bu cezaya rağmen kirlilik devam...