29 / 04 / 2024

Silivride tarım arazilerini kanal manzaralı diye satıyorlar

Silivride tarım arazilerini kanal manzaralı diye satıyorlar

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik tartışmalar sürerken, bazı kişilerin, Silivri'deki tarım arazilerini ‘kanal manzaralı' diye sattıkları iddiasını ortaya attı. İşte açıklamaları...

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Tarım arazilerinde kiralar arttı! Tezgahlara yeni zamlar kapıda!

Son 1 senede konut ve arsalarda yaşanan fahiş fiyat yükselişleri tarım arazilerini de etkiledi. İşte ayrıntılar...

Balıkesir'de birinci sınıf tarım arazileri satışa çıkarıldı iddiası!

Engin Gayrimenkul - Arsa ismindeki şirket Edremit Kaz Dağları Zeytinli deresinde yer alan birinci sınıf tarım arazilerini “Doğrudan Satış” reklamlarıyla satıyor. 300 metrekaresi 29 bin 900 avrodan satılan arsaların reklamında CHP Milletvekili Gürsel Tekin ve Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ oynuyor.

İzmit'teki tarım arazileri kadınlara açılıyor!

Çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, köylü kadınların hem üretmesi hem de kazanması için kullanılmayan tarım arazilerini kadınlara açıyor...

Edirne İpsala'daki tarım arazileri kiraya veriliyor!

Edirne İli Yenikarpuzlu Belediye Başkanlığı, Edirne İpsala'daki tarım arazilerini kiraya verecek. Kiralama ihalesi 9 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bekir Pakdemirli: Hazine tarım arazilerinde kira ödemelerini 6 ay erteledik!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerimize, zor günlerde finansal destek sağlamak amacıyla, nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerini 6 ay süreyle erteledik." dedi.

Polisan Holding 3 ildeki 8 bin dönümlük tarım arazisini satıyor! 

Polisan Holding, tarım arazilerini satışa çıkardı. Manisa, Balıkesir ve Aydın'da bulunan 8 bin dönümlük arazide zeytin ve ceviz üreten Polisan Holding, arazi toplulaştırmadaki sorunlar sebebiyle bu işten çıkma kararı aldı...

Ali Kopuz: Eylem Planı tarım arazilerini değerlendirecek!

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, "Tarım Orman Şurası Eylem Planı'nı çok önemsiyoruz. Her biri birbirinden önemli eylem planlarının hayata geçmesi ile tarım arazilerimizin değerleneceğine inanıyorum" dedi...

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

Denizli Baklan'da tarım arazileri birleştiriliyor!

Denizli Baklan Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Gülsever, tarım arazilerini birleştirerek geniş alanda modern tarıma başlanmasını hedefliyor.

Şanlıurfa'da yanlış imar, tarım arazilerini yuttu!

SP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri, bölgede yanlış imar planının, tarım arazilerini yuttuğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir tarım arazilerini satışa çıkardı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, otoparklar ve işletmelerin yanı sıra Belediye’ye ait tarım arazilerini de satıyor. Belediyeye ait tarım arazileri imara açılarak parsel parsel satışa çıkarıldı.

Silivride tarım arazilerini kanal manzaralı diye satıyorlar Haberi

Silivride tarım arazilerini kanal manzaralı diye satıyorlar

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik tartışmalar sürerken, bazı kişilerin, Silivri'deki tarım arazilerini ‘kanal manzaralı' diye sattıkları ortaya çıktı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Tarım arazileri sahte tapularla, hisseli bir şekilde, yolsuzluk denecek şekilde satılıyor.” dedi.


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kanal İstanbul Projesi'yle birlikte arsa dolandırıcılık olaylarının arttığını söyledi. Hisseli tarım arazilerini ‘kanal manzaralı' diye yüksek fiyatlara sattıklarını belirten Işıklar, “Lütfen buradan, tarım arazilerinden arsa satın almayın. Tarım arazilerinde tarımdan başka bir şey yapılamaz. Kesinlikle imarı yok.” dedi.


Zaman Gazetesi'ni ziyaret eden Başkan Işıklar, ilçedeki hazineye ait yerler ve hisseli tarım arazilerinin ‘imar gelecek' vaadi ile yüksek fiyatlara satıldığını bildirdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, jandarma ve emniyetle koordineli çalışarak dolandırıcıların haksız kazanç elde etmesine engel olmaya çalıştıklarını açıkladı.


Bazı televizyon kanallarında konuyla...