04 / 07 / 2024

silopi planlama

silopi planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan irtibat bürosunun açılışını yaptı, Bakan Sarı altyapısı ve konutlarıyla yenilemiş bir Silopi için planlama çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Silopi'deki terör mağdurları villalara taşınacak!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılan binaların yerine hızla yenileri inşa ediliyor. Bölge mimarisine uygun, iki katlı villa tipi olarak inşa edilen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. 

Şırnak Silopi'de terör mağdurlarının evleri 30 Ağustos'ta teslim!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için inşa edilen 522 konut için sona gelindi. Konutlar, 2-3 katlı villa tipi şeklinde tasarlandı.

Mergen Proje Planlama Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mergen Proje Planlama Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Anıl Türktaş tarafından kuruldu.

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...

İyi bir kent planlama sürecinin 5 adımı!

İmpo İmar AŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, iyi bir planlama için gözönüne bulundurulması gereken 5 adımı anlattı...

Akalın Planlama Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akalın Planlama Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Belya Mehmet Akalın tarafından kuruldu. 

Şehircilik sadece planlama sorunu değildir!

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, salt imar planıyla şehirle biçimlendirmenin artık mümkün olmadığım, kentleri sıradanlıktan uzaklaştıracak yeni bir planlama biçiminin ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Cami Planlama ve Tasarımı Projesi değerlendirildi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Cami Planlama ve Tasarımı Projesi" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Tuzla Batakçalı Mevkisi’ne planlama müjdesi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada, İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkisi’nde emsali yükselterek bölge ve ilçe geleceğini yakından ilgilendiren bir planlama yaptıklarını belirtti. 

Gemlik için planlama süreci yakında başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gemlik'te deprem tehlikesi altında bulunanların nakline ilişkin planlama sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağını dile getirdi.

TOKİ Şırnak Silopi'yi yeniden inşa ediyor!

TOKİ ,PKK'nın büyük ölçüde zarar verdiği Şırnak'ın Silopi ilçesini resmen yeniden inşa ediyor. Silopi'nin , Başak Mahallesi'nde tamamlanan evler sahiplerine teslim ediliyor.

Properist Planlama İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Properist Planlama İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Ali Elbeyoğlu ve Ufuk Güneri ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün  kuruldu. 

GTÜ öğrencilerine şehir planlama bilgilendirmesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Şehir Planlama Bölümü’nün ilk öğrencilerini misafir etti.

silopi planlama Haberi

silopi planlama


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, altyapısı ve konutlarıyla yenilemiş bir Silopi için planlama çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.


Sarı, ilçedeki temasları kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan irtibat bürosunun açılışını yaptı, Silopi'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. 


AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etmesinin ardından parti binası önünde vatandaşlara hitap eden Bakan Sarı, bölgedeki çalışmalarının ilçeyi ziyaret etmeden önce başladığını, hızla da devam edeceğini söyledi.


Bakan Sarı, vatandaşları bilinçlendirmek, sorularına cevap vermek için Türkiye’de ilk defa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin Silopi'de irtibat bürosu açtığını dile getirerek "İnşallah Silopi’mize, Şırnak’ımıza ve bölgemize hayırlı olur. Bundan sonra da benzeri bir irtibat büromuzu Allah kısmet ederse Cizre’de daha sonrasında da operasyonlar sona erdikten sonra Sur’da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Vatandaşların irtibat bürosundan...