15 / 05 / 2024

Sinan Genim kanal istanbul açıklaması

Sinan Genim kanal istanbul açıklaması

Türk Mimar ve Siyasetçi Sinan Genim Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Olağan işleri herkes yapar. Önemli olan ülkenin önünü geçecek projeler geliştirmektir. Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız başarılı işler yapmamız istenmiyor, birilerini rahatsız ediyor" dedi.

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

Betonun doğru kullanımı nasıl olmalı?

Milliyet gazetesi yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında beton kullanımını kaleme aldı. İşte Genim'in o yazısı...

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sinan Akgün ile Mansur Yavaş'ın kavgası yüzünden CHP Kanal İstanbul'la uğraşamıyor!

Gazeteci Mehmet Barlas, "CHP yönetiminin Kanal İstanbul'la falan uğraşacak hali mi var? Ankara'nın CHP'li Belediye Başkanı ile kökten CHP'li Sinan Aygün arasındaki rüşvet tartışmasında ölçü kaçmış durumda... " diyor...

Sinan Genim: Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız istenmiyor!

Türk Mimar ve Siyasetçi Sinan Genim Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Olağan işleri herkes yapar. Önemli olan ülkenin önünü geçecek projeler geliştirmektir. Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız başarılı işler yapmamız istenmiyor, birilerini rahatsız ediyor" dedi.

Kentsel dönüşümde neyi yanlış yapıyoruz?

İstanbul’da deprem kapımızı geçtiğimiz günlerde çaldı. Bu afete hala hazır olmadığımız da ortaya çıktı. Mimar Sinan Genim kentsel dönüşümün doğru şekilde yapılmadığını söylüyor. Genim’e göre biz sadece binaları yeniliyoruz.

Zengin koleksiyona sahip müzelerde mimarcılık oynanmalı!

Sinan Genim, sahip olunan değerlerin korunmasının yanı sıra en önemli unsurun, söz konusu birikimi merak ve heyecan duyulacak şekilde topluma sunan insanların eğitimi ve desteklenmesi olduğunu söylüyor...

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

Mimar Sinan Genim’e Beyoğlu Nişanı verildi!

Mimar Sinan Genim’e, ‘Beyoğlu’nda 6 Yapı 6 Öykü’ başlıklı yeni kişisel sergisinin açılışı öncesi Beyoğlu Nişanı verildi. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Sinan Genim kanal istanbul açıklaması Haberi

Sinan Genim kanal istanbul açıklaması

Türk Mimar ve Siyasetçi Sinan Genim Kanal İstanbul projesiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Genim'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Kanal İstanbul projesi neden önemli?

Herkes burada iyi şeyler yapmak ister. Uluslararası etkiler doğuracak projeler kimsenin hoşuna gitmiyor. Korku enjekte ederek projeden vazgeçilmesi isteniyor. Tartışılan hep bir hikaye. Ne kadar gerçek bunun kimse bilmiyor. Korku üzerinden işin vazgeçilmesini sağlamak benim hoşlandığım birşey değil.

Bunun arkasında başka bir neden var. Bir hükümetin başarılı bir iş yapması, yüzyıllar önce düşünülmüş birşeyin hayata geçirilmesi... Olağan işleri herkes yapar. Önemli olan ülkenin önünü geçecek projeler geliştirmektir.

Önceden İHA'lar için de 'yapamayız' deniliyordu. Ama şimdi yapılıyor. Demekki bazı şeyleri kendimiz yapabiliriz. Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız başarılı işler yapmamız istenmiyor,...