23 / 12 / 2024

Sinan Genim projeleri

Sinan Genim projeleri

Pera Müzesi'ni, Tophane Saat Kulesi'ni, Topkapı Sarayı'nın bazı bölümlerini ve Aya İrini'yi restore eden Sinan Genim kimdir? Mimar Sinan Genim'in devam eden projeleri nelerdir? İşte Mimar Sinan Genim'in biyografisi...

Bilgili Holding CEO’su Sinan Temo: Orta ve dar gelirli projelerinde satış sıkıntısı var, lüks konutlar tempolu gidiyor! 

Bilgili Holding CEO’su Sinan Temo, şirketin projeleri ve gayrimenkul piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Temo, orta ve dar gelirli projelerinde satış sıkıntısı olduğunu belirtti. İşte o açıklamalar... 

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Betonun doğru kullanımı nasıl olmalı?

Milliyet gazetesi yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında beton kullanımını kaleme aldı. İşte Genim'in o yazısı...

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sinan Genim: Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız istenmiyor!

Türk Mimar ve Siyasetçi Sinan Genim Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Olağan işleri herkes yapar. Önemli olan ülkenin önünü geçecek projeler geliştirmektir. Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız başarılı işler yapmamız istenmiyor, birilerini rahatsız ediyor" dedi.

Kentsel dönüşümde neyi yanlış yapıyoruz?

İstanbul’da deprem kapımızı geçtiğimiz günlerde çaldı. Bu afete hala hazır olmadığımız da ortaya çıktı. Mimar Sinan Genim kentsel dönüşümün doğru şekilde yapılmadığını söylüyor. Genim’e göre biz sadece binaları yeniliyoruz.

Zengin koleksiyona sahip müzelerde mimarcılık oynanmalı!

Sinan Genim, sahip olunan değerlerin korunmasının yanı sıra en önemli unsurun, söz konusu birikimi merak ve heyecan duyulacak şekilde topluma sunan insanların eğitimi ve desteklenmesi olduğunu söylüyor...

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

Mimar Sinan Genim’e Beyoğlu Nişanı verildi!

Mimar Sinan Genim’e, ‘Beyoğlu’nda 6 Yapı 6 Öykü’ başlıklı yeni kişisel sergisinin açılışı öncesi Beyoğlu Nişanı verildi. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Sinan Genim projeleri Haberi

Sinan Genim projeleri

Sinan Genim kimdir?

Dr. M. Sinan Genim 1945 yılı Kuzguncuk doğumlu. 1963 yılında Haydarpaşa Lisesi’ni bitiren Sinan Genim, liseden sonra bir dönem Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne devam etti ama ayrılığa dayanamayıp İstanbul’a döndü.


Mimarlık serüveni Türkiye Yüksek Teknik Öğretim Vakfı Işık Mühendislik ve Mimarlık Özel Yüksek Okulu’na girmesiyle başladı, 1969 yılında "mimar" olarak mezun oldu. 


Mimarlık yaşamına öğrenciliğinde 1967 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Saraylar Dairesi’nde mimar olarak başlarken Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı gibi yapıların restorasyon proje ve uygulamalarında deneyimini arttırmakla kalmamış, 1971-1974 yılları arasında mezun olduğu Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu’nda Mimarlık Tarihi ve Rölöve asistanlığı yaparken İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi [DMMA] Mimarlık Bölümü Rölöve ve Restorasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek mimarlık eğitimini...