25 / 07 / 2024

sırbistan belgrad kentsel dönüşüm

sırbistan belgrad kentsel dönüşüm

Belgrad'da kentsel dönüşüme karşı çıkan şehir halkı, 'patka' ördek sözcüğüyle yolsuzluğun eşanlamlı olması nedeniyle dev bir ördek tasarlayarak polisin üzerine yürüdü.

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 70'i tamamlandı! İşte 776  konutluk dev projede son durum!

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı yüzde 70’e yaklaştı. İşte söz konusu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son dakika detayları...

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Erenli Holding, Sırbistan'daki tesis yatırımı için bedava arazi aldı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Erenli Holding'in Sırbistan’ın Leskovaç kentindeki tesis yatırımını ve satın aldığı araziyi yazdı. İşte Kerim Ülker'in 'Erenli, Sırbistan'da tesis kuracak 338 kişiye istihdam sağlayacak' başlıklı yazısı...

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

80 ilin afet risk azaltma planlarının tamamlandığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm konusunda çağrıda bulundu. 

sırbistan belgrad kentsel dönüşüm Haberi

sırbistan belgrad kentsel dönüşüm

Sırbistan'ın başkenti Belgrad için öngörülen kentsel gelişini projesine itiraz eden şehir halkı, süngerden yapılma dev bir ördekle planı protesto etti. Sava Nehri kıyısı boyunca uygulanması öngörülen projenin Belgrad'ın görüntüsünü tamamiyle değiştireceğini savunan protestocular, ellerinde oyuncak ördeklerle başkent sokaklarına döküldü. Sırpçada "patka" (ördek) sözcüğü genellikle "yolsuzluk" için kullanılıyor. Dolayısıyla protestocular da kentsel dönüşüm projesine itirazlarını ifade etmek için ördeği sembol olarak seçti. 


AVM'siz dönüşüm olmaz Twitter'da da ördekli protesto yürüyüşünden fotoğraflar #pokazimoimpatku (Onlara ördeği geri verelim) etiketiyle paylaşıldı. 


Belgrad'ın şehir gazetesi Blic'in haberine göre; proje kapsamında, Sava Nehri boyunca bir iş merkezi, Balkanların en büyük AVM'si ve 17 bin kişinin yaşayacağı konutların inşa edilmesi öngörülüyor. Haber sitesi 021 ise "Belgrad Kordonu" adı verilen 3,5 milyar euıoluk projenin 20 yılda tamamlanacağını bildirdi. 


'Burjuva istemiyoruz'


Belgrad...