07 / 05 / 2024

sırbistan en büyük cami

sırbistan en büyük cami

Sırbistan'da Sancak bölgesine bağlı Syenitca şehrinin Duga Polyana köyünde Avrupa'nın en uzun minareli, en büyük camisinin yapımı başladı.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Otokar’dan Çekya’ya yılın en büyük otobüs ihracatı

Türkiye’nin lider otobüs markası Otokar, 2022 yılının en büyük otobüs ihracatı anlaşmalarından birini Çekya ile gerçekleştirdi. Otokar, Doruk otobüsleri için Usti bölgesinden 90 adetlik sipariş aldı. Sözleşme yaklaşık 14 milyon Euro tutarında.

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan, yüksek teknolojili mobilite çözümlerini ihracat pazarlarına sunmaya devam ediyor. Yurt dışı atağını 2022’de de sürdüren elektrikli mobilitenin öncüsü Karsan, e-ATAK modeli ile Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunun satışına imzasını attı.

En büyük ikinci DeFi hırsızlığı: 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi!

Ethereum ve Solana blokzincirlerini birbirlerine bağlayan Wormhole prokotolünde siber saldırı gerçekleştirildi. En büyük ikinci DeFi hırsızlığı olarak belirtilen olayda 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi.

İstihdamda en büyük daralma inşaatta!

TÜİK’in son verilerine göre inşaatta işsiz sayısı 706 bin kişiye çıktı. İstihdam edilenlerin sayısında en büyük düşüş inşaat sektöründe görüldü. 

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

ABD'de inşaat harcamaları 15 ayın en büyük düşüşünü kaydetti!

ABD'de inşaat harcamaları, haziranda kamusal projelerdeki azalmayla yüzde 1,1 geriledi. Bu verilere göre, 1 yılı aşkın sürenin en büyük düşüşünü kaydetti....

Nivo İstanbul projesinde bölgenin en büyük çarşısı kuruluyor

Cathay Group Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Okan Süha Yıldırım, "Toplamda 223 ticari bölüm ile bölgedeki en büyük çarşı burada yer alacak" dedi. 

sırbistan en büyük cami Haberi

sırbistan en büyük cami

Sırbistan'da genellikle Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak bölgesine bağlı Syenitca şehrinin Duga Polyana köyünde Avrupa'nın en uzun minareli, en büyük camisinin yapımı başladı. Duga Polyana'daki cami tamamlandığında, 99 metrelik minareli ile Avrupa'nın 5'inci en büyük binası olacak. Sırp medyalarına göre caminin yapımında yüzlerce metre küp beton harcanacak, 20 metre derinliğinde temeller kazılacak. Bin 600 metrekarelik alanda inşa edilecek caminin 15 kubbesi olacak. Cami, 4 tanesi 45 metre, 2 tanesi de 99 metre yüksekliğinde olmak üzere 6 minareye sahip olacak. Sırbistan Müftüsü Muamer Zukorliç, Sırbistan basınına yaptığı açıklamada caminin yapımı için tüm dünyadan bağış toplandığını açıkladı. Zukorliç, caminin 2017 yılın sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi.


Yeni...