04 / 05 / 2024

Şişli tarihi

Şişli tarihi

1943 yılında Beyoğlu ve Beşiktaş ilçelerinden bazı kazaların ayrılarak Şişli ilçesinin kurulmasına karar verilmiş. Yeni ilçenin hudutlarını çizen heyet, Şişli'nin Beyoğlu ve Beşiktaş'tan alacağı mahalleleri gösteren bir kroki hazırlamış.

Şişli tarihine koruma kalkanı!

Şişli'deki 6 mahallenin tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmesinin nedeninin 580 tescilli bina olduğu belirlendi. Bölgelerde projeler durduruldu ve inşaat yapmak zorlaştı.

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Çiğli Atatürk OSB'de 6.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli Çiğli İlçesi'nde Atatürk OSB içerisinde yer alan fabrika 6 milyon 373 bin 427 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 14 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Çiğli'de 14.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 14 milyon 715 bin 181 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu fabrika için ilk ihale tarihi 22 Şubat 2018 olarak belirlendi. 

Gürel Ailesi Şişli Evleri teslim tarihi!

Toplam 300 konut ve 7 dükkandan meydana gelen Gürel Ailesi Şişli projesi 31 katlı tek blok şeklinde yükseliyor. Gürel Ailesi Şişli Evleri teslim tarihi...

Caner Erkin'in Şişli’deki bina davasına takipsizlik kararı!

Şişli’de, kendisine ait tarihi binada zedelenme meydana gelen ve bilirkişi tarafından “kusurlu” bulunan milli futbolcu Caner Erkin hakkındaki soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı.

Marka 333 Çiğli teslim tarihi!

Marka 333 Çiğli projesinde ev fiyatları 166 bin TL'den başlıyor. Marka 333 Evleri projesinde 0,99 faizle taksit imkanı sunuluyor...

Toya Downtown Şişli teslim tarihi!

Toya Downtown Şişli projesinde evlerin fiyatları 360 bin dolardan başlangıç gösteriliyor. Toya Yapı imzasını taşıyan Toya Downtown projesinde 35 konut yer alıyor...

Queen Central Park Şişli teslim tarihi!

Queen Central Park Şişli projesi 700 milyon lira yatırım bedeline sahip. Sinpaş Queen Central Park projesinde yüzde 5 peşinatla ödeme seçeneği sunuluyor...

MyWay Wins Blue Çiğli teslim tarihi!

MyWay Wins Blue Çiğli projesinde 1+0 dairelerin fiyatları 139 bin liradan başlıyor. MyWay Wins Blue İzmir projesinde 830 adet konut yer alıyor...

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Propa Plus Şişli teslim tarihi!

Propa Plus Residence'de dairelerin alanları 68 metrekare ile 156 metrekare arasında değişiyor. Proje İstanbul Şişli Zincirlikuyu bölgesinde hayata geçiriliyor. İşte Propa Plus Şişli teslim tarihi...

Şişli tarihi Haberi

Şişli tarihi



Yeni Şişli kazası


Bir heyet yeni kazanın hudutlarını çizdi, yeni kazanın sonbahara doğru teşkil edilmesi mümkün olacak


    Beyoğlu ve Beşiktaş kazalarından bazı kazaların ayrılarak Şişli kazası kurulmasının karar altına alındığını yazmıştık. Yeni kazanın Beyoğlu ve Beşiktaş kazalarından alacağı mahalleleri gösteren bir kroki hazırlanmıştır. Bu kroki, yeni kazanın hudutlarını göstermektedir. Evvelki gün Beyoğlu Kaymakamı B. Sabri, refakatlerinde Belediye mühendislerinden iki kişi olduğu halde yeni kazanın hudutlarının tespiti için mahallinde tetkikler yapmışlardır. Yeni Şişli kazasının Beyoğlu'ndaki hududunu Taksim'de Dağcılık Kulübü önünden geçen ve bir taraftan Dolapdere'ye inen cadde teşkil etmektedir. Bu noktada bir ihtilaf mevcut değildir. 

     Yeni Şişli kazasının...