03 / 05 / 2024

site içi çocuk evi

site içi çocuk evi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet korumasında bulunan çocukların yetiştirme yurdu yerine site içerisinde kurulacak olan çocuk evler'ine yerleştirme kararı aldı. Bu proje kapsamında 14 bin çocuk eve çıkacak

Tuzla’da 250 site için 'Konut Siteleri Masası' kuruldu!

Tuzla’da 250 site için kurulan 'Konut Siteleri Masası' faaliyetlerine başladı. Söz konusu uygulama ile sitelerdeki sorunlara çözüm bulunması planlanıyor. 

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

Tuzla'da yer alan tüm konut sitelerinin tek bir çatı altında toplanması için hayata geçirilen ‘Tuzla Konut Siteleri Masası’ projesinin tanıtımı yapıldı. Ev sahipliğini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yaptığı programa 275 site yöneticisi katıldı.

ZAM geldi: 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? 

Annelere sağlanan destek ödemeleri asgari ücret zammından sonra arttı. Peki, 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Anne olanlar müjde peş peşe destek yapılıyor! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı... İşte detaylar

Devlet, yeni doğum yapan ya da hamile olan anne adaylarına destek ödemesi yapıyor. Anne olanlar müjde peş peşe destek sağlıyor. Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımına ilişkin tüm detaylar...

Aile Bakanlığından kadınlara peş peşe destek ödemeleri! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara destek ödemelerine devam ediyor. Peki, Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı desteği ne kadar, kaç TL? İşte detaylar..

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında çocuk destek parasını alacak! Çocuk Destek Bileşenine zam geldi mi? İşte detaylar..

Aile Destek Paketi'nden faydalanan yüzbinlerce kişi çocuk parasının hesaplara yatıp yapmadığını merak ediyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri hesaplara yattı mı, zam geldi mi? İşte detaylar... 

Aile Bakanı'ndan son dakika açıklaması! Rakam hayli ve hayli yüksek! Tam 1.6 milyar TL

Aile Bakanı Derya Yanık tarafından bakanlığın verdiği çocuk desteği hakkında önemli bir açıklama gerçekleştirildi.

Evladı olan anne babaya para desteği! Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk Destek Bileşeni'nden kimler faydalanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu hanelere destek veriliyor. Peki, Çocuk destek ödemesi ne kadar? Çocuk parası kimlere verilecek? İşte detaylar...

Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk desteği ödemeleri nereden nasıl alınır?

Çocuk desteği (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ailelere veriliyor. Peki çocuk parası ne kadar, kaç TL? Çoçuk parası hesaplara ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Site içerisinde hayvan beslemek engellenebilir mi? 

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Site içinde ev arayanların öncelikleri değişti!

Markalı konut satışlarında tüketiciler tercihlerini aidat ücretlerine göre yapmaya başladı. Öyle ki bazı sitelerde aidat ücretleri kiralarla yarışı vaziyette.

Ocak'ta en çok site içinde balkonlu ev arandı!

Emlakjet'in Ocak ayı verilerine göre; satılık ev araştırmasında en çok site içi ve balkonu olan evler tercih edildi.

site içi çocuk evi Haberi

site içi çocuk evi




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altına alınan 14 bin çocuk için bir proje geliştiriliyor. Yetiştirme yurdu yerine site içinde açılacak olan çocuk evi projesinde çocuklar bu evlere yerleştirilecek. 


Sevgi Evleri ve koğuş tipi yetiştirme yurtlarının dahil olduğu kurumları kapatmayı veya dönüştürmeyi kararlaştıran Bakanlık, bunun yerine site içerisinde apartman dairelerinden oluşan Çocuk Evleri'ni gündeme getirecek. 


Uygulamanın temel amacı ise çocukların ev sıcaklığında, sosyal yaşamdan kopmadan hayata kazandırılması olarak açıklanıyor. Ev hayatının tüm gerekliliklerini burada öğrenecek çocuklar, ayrıca yıllardır yurtlarda ayrı kaldıkları kardeşleriyle de aynı ev ortamında büyüyebilme imkanını yakalayacak. 


Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun kapatılması sonrasında çocukla ilgili tüm kuruluşları kendi içinde yapılandıran ve ihtisaslaştıran Aile Bakanlığı, son 6 aylık süreçte 81 yeni Çocuk Evi'ni hizmete açtı. 


Çocuk Evleri'nin Türkiye genelindeki...