15 / 05 / 2024

sitede tadilat yapılması

sitede tadilat yapılması

Sitede tadilat nasıl yapılır? Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor..

Torbalı Ayrancılar Egekent Mevkii'ndeki konutlar için plan tadilatı yapıldı!

Torbalı'da, geçtiğimiz günlerde ilçe belediyesinin yaptığı plan tadilatı ortalığı karıştırdı. Ayrancılar Egekent Mevkii'nde dere yatağında kalan konutlar için yeni ıslah çalışması yapılması ve imar yoğunluğunun arttırılmasına karar verildi.

Kiranın geç ödenmesi durumunda yapılması gerekenler!

Taşınmaz sahibinin evinde oturan kiracının uyması gereken kurallar vardır.Bunlardan bir tanesi de kiranın zamanında ödenmesi durumudur.İşte kiranın geç ödenmesi durumunda yapılması gerekenler!

Avukat Kadir Kurtuluş şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini açıkladı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a yüklenici ile arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini ve hukuki yollarını sorduk.

İskan kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

İskan kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Ocak 2015 tarihinde 29232 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte İskan kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik....

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mesire yerleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Katma değer vergisi genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ seri no:2!

Katma değer vergisi genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ seri no:2, 30 Aralık 2014 tarihinde 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte KDV tebliğinde yer alan esaslar...

Sarphan Finanspark'ın tadilat yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Sarphan Finaspark Projesi için tadilat yapı ruhsatı alındığını bildirdi. Emlak Konut GYO açıklaması haberimizin içinde yer alıyor.

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik metni!

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik....

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik tam metni!

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik metni..

1974 yılında İçişleri Komisyonu İstanbul'a metro yapılmasını kabul etmiş!

1974 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu, İstanbul'da metro kurulmasına ilişkin bir kanun teklifini prensip olarak kabul etmiş. Metronun inşası için İstanbul'da elektriğin kilovatına zam yapılması teklif edilmiş.

TMMOB ve ilgili odalar üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ!

TMMOB ve ilgili odalar üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca idari ve mali denetim yapılmasına dair tebliğ, 24 Aralık 2014 tarihinde 29215 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yer alan esaslar...

1969 yılında metro yapılması için teşebbüse geçilmiş!

1969 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'a metro yapılması için teşebbüse geçmiş. Belediye Başkanı Fahri Atabey, metronun fizibilite raporlarının yaptırılmasını sağlamak amacıyla 1969 yılı bütçesinden 500 bin lira ödenek ayrılmasını istemiş.

Gelir idaresi başkanlığı gelir uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Gelir idaresi başkanlığı gelir uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 11 Aralık 2014 tarihinde 29202 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte gelir uzmanlığı yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

sitede tadilat yapılması Haberi

sitede tadilat yapılması

Sitede tadilat nasıl yapılır?

Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimekulde yapılacak yenilik ve ilaveler; faydalı olanlar, çok masraflı ve lüks olanlar ve bağımsız bölüm ilavesi olmak üzere 3'e ayrılıyor.


Sitede yapılacak proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanıyor. Söz konusu esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kat Mülkiyeti Kanunu - Yenilik ve ilaveler: 

I - Faydalı olanlar: 

Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün...