08 / 05 / 2024

Sitelerde Aidatlar düşecek mi

Sitelerde Aidatlar düşecek mi

Sitelerde ortak alanlardaki ihtiyaçların giderilmesi için aidat alınıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle birçok konut projesinde sosyal ve ortak alanların faaliyetleri durduruldu. Peki site aidatlarında indirim yapılacak mı? İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verilerine göre geçen hafta 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı gerçekleştirdi. Peki bundan sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? 

Hollanda’da özel sektördeki konutların kirasını düşürecek düzenlemeye onay! 300 bin konutun kirası 190 Euro düşecek!

Hollanda'da Temsilciler Meclisi özel sektördeki yalıtımı kötü, kirası yüksek olan evlere son verecek tasarıyı onayladı. Söz konusu onayla yaklaşık olarak 300 bin konutun kirası 190 Euro düşecek.

Dolar kuru bayramdan sonra ne olacak? 1 dolar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklama!

Bayrama sayılı günler kala dolar kurunun nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Peki dolar kuru babyramdan sonra ne olacak? 1 dolar yükselecek mi düşecek mi?

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın alalım mı, satalım mı? 26 Mart 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Altın fiyatları yükseliyor. Bugün altın fiyatları güne yukarı yönlü başladı. Peki Altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın alalım mı, satalım mı? 26 Mart 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları.

Altın satış yedi! Rotası değişen altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? 

Altın fiyatlarında rota değişti. Peki altın fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o sorunun yanıtı...

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? 2024'e Brent petrol damgası! 

Benzin ve mazot fiyatlarını doğrudan etkileyen Brent petrol, uzun süredir 80 dolar bandının üzerinde seyrediyor. Peki benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? Uzman isim tek tek açıkladı...

Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru

2 Şubat 2024 dolar kuru bugün güne yükselişle başladı. Güne yüzde 0,49 yükselişle başlayan dolar kuru dün 30,33 liradan işlem gördü. Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Sitelerde Aidatlar düşecek mi Haberi

Sitelerde Aidatlar düşecek mi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar, kalabalık ortamlardan uzak durup evlerinde kalıyor. Hükümetin aldığı önlemlerle eğlence ve yeme-içme mekanları geçici olarak kapatılırken, toplu konut sitelerindeki spor alanları, yüzme havuzları ve bazı ticari ünitelerin de faaliyetleri durduruldu. Bu kapsamda sitelerde ortak alan giderleri ödenmeli midir? Ödenmeli ise kim tarafından ödenmeli? Sosyal tesislerin işlevi durduğu için aidatlarda indirim yapılmalı mı? 

Sabah'tan seda Tabak'ın haberine göre; hukukçulara göre, sitelerde her ne kadar sosyal alanların faaliyeti durmuş olsa da temzilik, güvenlik gibi zorunlu faaliyetlerin sürmesinden dolayı aidat ödeme zorunluluğu bulunuyor. Ancak, kat malikleri, yönetimden aidat indirimi talep edebilmektedirler.

Hukukçulara göre, sitelerde her ne kadar sosyal alanların faaliyeti durmuş olsa da güvenlik, temizlik gibi zorunlu faaliyetlerin devam etmesinden dolayı aidat ödeme zorunluluğu devam...