02 / 05 / 2024

Sivas havalimanı pist çalışmaları

Sivas havalimanı pist çalışmaları

Ulaştırma Bakanı Arslan, Sivas’a ikinci havalimanı pisti yapılacağını müjdeledi. Bakan Arslan, ‘’Sivas’ta 2002’de havayolu ile bin kişi uçuyorken, bu sene 561 bin kişi oldu. Havalimanını kapatıp yenilemek yerine Sivas’ın ikinci pistini yapacağız’’ dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili flaş bir konuyu Meclis'te gündeme getirdi. İşte o açıklama... 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin 2023'te tamamlanacağı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda ilk defa yer aldı. Pist, rakip konumdaki, İstanbul Havalimanı'nı (İGA) işleten müteahhitler tarafından inşa ediliyor ancak 14 senedir bitirilemedi. İşte son dakika gelişmesi...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist projesini kaleme aldı. Toker, son haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin iptal olan ihalesine ilişkin yeni gelişmeler olduğu iddialarını gündeme taşıdı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Tokat Havalimanı kapılarını uçuşlara açtı! İşte Tokat Havalimanı'nın özellikleri ve maliyeti

2017 yılında pist ve altyapı sorunları kapsamında, uçuş güvenliği gerekçesiyle hava trafiğine kapatılan Tokat Havalimanı, yenilenen pisti, modern sistemlerle donatılmış terminal binası ve kulesiyle bugün hizmete açıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin maliyeti 2.6 milyar TL'yi aştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşası süren ikinci pistin altında kalacak tünelde yaşanan çatlakların telafisi için bir ihale daha gerçekleştirildi. 13 senedir tamamlanamayan pist için harcanan para, ihale tarihindeki rakamlarla 2.6 milyar TL'yi aştı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak olan ikinci pist gündemden düşmüyor. Sabiha Gökçen'in 2'nci pisti için yeni bir ihale yapıldı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pistinde son durum ne?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist 7 senedir tartışılıyor. Pistin açılışında sürekli ertelemeler yapılıyor Bu Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti, iki bölüm şeklinde iki defa ihale edildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatında son durum!

7 yıldır bitirilemeyen Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist inşaatının altındaki tünellerde ikinci çatlak yaşandığı iddia edildi. 

Sivas havalimanı pist çalışmaları Haberi

Sivas havalimanı pist çalışmaları

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sivas’a ikinci havalimanı pisti yapılacağını müjdeledi. Sivas’ın yolcu kapasitesinin fazla olduğunu ifade eden Bakan Arslan, ‘’Sivas’ta 2002’de havayolu ile bin kişi uçuyorken, bu sene 561 bin kişi oldu. Artık yenilenme ihtiyacı var. Havalimanını kapatıp yenilemek yerine Sivas’ın ikinci pistini yapacağız’’ dedi.


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte Sivas’a gelerek açılış ve programlara katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sivas’a ikinci bir havalimanı pisti müjdesi verdi. 2002 yılında Sivas’ta havayolu ile bin kişinin yolculuk ettiğini hatırlatan Bakan Arslan 2017 yılında bu rakamın 56 bin kişiye ulaştığını söyledi. Bu nedenle Sivas’ın havaalanının genişletilmesi ve yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Arslan, ‘’Yenilenirken havalimanını bir sene kapanması lazım ve Sivaslının da bu kadar sabrı yok....