06 / 05 / 2024

Slovenya demiryolu ihale

Slovenya demiryolu ihale

Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için yaptığı ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı.

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Yapı Merkezi'nden Slovenya demiryolu ihalesinde atak!

Uluslararası alanda büyük projeler hayata geçiren Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde olduğu ortak girişim Slovenya'nın son senelerdeki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu projesinin 1'inci bölümünün ihalesini de aldı. 

Yapı Merkezi, Slovenya'da demir yolu ihalesinin 1. kısmını kazandı!

Slovenya’nın en büyük altyapı projelerinden Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma projesini hayata geçirmek üzere Slovenya Devleti’nin kurduğu 2TDK Şirketi’nin iki bölümde düzenlediği ihalelerin 1. Kısmını da Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı. 

Yapı Merkezi, Slovenya’nın en büyük inşaat projesinde yer alacak!

Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için yaptığı ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı.

Arifiye-Karasu demiryolu projesi için 825 milyon TL ödendi!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Arifiye-Karasu demiryolu projesi dudak uçuklattı. 2 yılda 360 milyon TL'ye bitirilmek üzere ihale edilen demiryolu için 8 yılda 825 milyon TL ödeme yapıldı. Sadece yüzde 23’ü bitirildi. 

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Bandırma - Osmaneli Demiryolu projesinin ihale süreci TBMM'de!

Bandırma Bursa Yenişehir Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu projesinin ihale sürecine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cengiz İnşaat, Slovenya'da 98 milyon Euro'luk ihale kazandı!

Cengiz İnşaat, Slovenya ile Avusturya arasındaki Karawaski Tüneli'nin ikinci hattının yapım ihalesini  98 milyon euro teklifle kazandı...

Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu ihalesine ilişkin 4 soru mecliste!

CDD'nin Diyarbakır-Mazıdağı Demiryolu İltisak Hattı Yapım İşi için yaptığı ihale meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Osmaneli ile Ayazma-İnönü demiryolu hattı mecliste!

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli, Ayazma-İnönü demiryolu hattının ihale ve inşaat süreci meclis gündemine taşındı İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Halkalı-Kapıkule arasına yeni demiryolu hattı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Kapıkule arasına yeni bir demiryolu hattı inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Turhan, yeni projenin ihale aşamasında olduğunu Eylül'de tekliflerin toplanacağını söyledi.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu'nun sözleşmesi imzalandı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran'da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı. Firma ile sözleşme imzalandı.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı.

Slovenya demiryolu ihale Haberi

Slovenya demiryolu ihale

Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için yaptığı ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı.

Habertürk'te yer alan habere göre; firmadan yapılan açıklamada; ihalenin sonuçlanmasından sonra, Slovenya’nın en büyük inşaat projesi kapsamında bulunan LOT 2 için 31 Mart 2021 tarihinde imza töreni gerçekleştirildi. Tören, Sloven ve Türk ortakların temsilcileri, Slovenya Altyapı Bakanı Jerneja Vrtovca, Slovenya’nın Türkiye Büyükelçisi Aylin Taşhan, 2TDK Direktörü Pavla Hevke, Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun, Özaltın COO’su Ahmet Düren, Kolektor CPG Direktörü Kristjan Mugerli ile birlikte LOT 2 güzergahında yer alan 4 belediyenin belediye başkanlarının katılımıyla yapıldı. 

"2026 YILINDA KULLANIMA AÇILMASINI PLANLIYORUZ"

Slovenya Altyapı Bakanı Jerneja Vrtovca, “Bugün Slovak ekonomisi ve Koprica limanının gelişimi açısından çok önemli bir gün....