06 / 05 / 2024

Sokağa çıkmadan ev alınır mı

Sokağa çıkmadan ev alınır mı

Vatandaşlar sokağa çıkmadan konut sahibi olmaya devam ediyor. Web Tapu uygulaması ile bir ayda 102 bin konut satışı gerçekleştirildi. Yapılan toplam işlem sayısı ise 351 binin üzerinde...

Tebernüş Kireçci vatandaşa sordu! Ev sahibi ve kiracı barışı nasıl sağlanır?  

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ülkenin en büyük problemi haline gelen kiracı ev sahibi kavgaları gündemden hiç düşmezken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medyadan vatandaşa sordu  'Ev sahibi ve kiracı barışı nasıl sağlanır?'

Kiracısına kızdı eşyaları balkondan sokağa attı: O ev sahibine ceza kesildi! 

İstanbul Avcılar'da kiracıları ile sorun yaşayan ev sahibi, kiracıları tahliye ettikten sonra ve eşyaları balkondan sokağa attı. O ev sahibine 1.500 TL para cezası kesildi. İşte ayrıntılar...

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Ev fiyatları fırlayacak, ev alacaklar geç kalmasın!

Ekonomiye dair yaptığı yorumları ile sık sık gündeme gelen ekonomist Hatice Kolçak, bu kez de ev fiyatları ile ilgili olarak yaptığı  çarpıcı açıklamalar ile gündemdeki yerini korudu. Bu süreçte, ev alacaklara seslenen uzman isim Kolçak, fiyatların yine fırlayacağının altını çizdi.

TOKİ açıkladı! Ev ve arsaların değeri katlanacak...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni konutları dikeceği yerleri açıkladı. Buna göre belirtilen bölgelerde arsası olanlara bu yeni proje ile beraber ev ve arsa fiyatlarının değerlenmesi gündeme geldi. İşte yeni konutların yapılacağı yerler ve haberin detayları...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

Meteoroloji'den sarı alarm! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sokağa çıkmadan önce iki kere düşünün

Meteoroloji hava durumu raporunu yayımladı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu pek çok ilde sağanak yağış etkili olması beklenirken 5 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte o şehirler ve diğer detaylar...

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Ev alacaklara dikkat! İslam Memiş o yeni sistemi açıkladı! Ev hayali olanlar hemen baksın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ev almak isteyenlere uyarılarda bulunarak o yeni sistemi açıkladı. İşte detaylar!

Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Ev sahibi annem oturacak deyip kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır. Genelde ev sahiplerinin açmış olduğu davalar gündeme geliyor. Peki kiracı da ev sahibine dava açabilir mi? İşte detaylar!

Salgından sonra kendimizi sokağa atıp, 150 milyar TL harcadık!

Türk halkı salgın nedeniyle evde kapalı kaldığı yaklaşık iki yılın ardından kendini sokağa atarak adeta para saçtı. Bu dönemde restoran ve otel gibi ev dışı tüketim sektöründeki işletmelerde harcanan para dudak uçuklattı.

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!

Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir, ev sahibi ve kiracıların hakları nelerdir? İşte merak edilenler!

Aile Bakanı resmen bizzat açıkladı! Ev sahibi kiracı fark etmez para ödemesi yapıldı şimdi hesabınıza tıklayın

Aile Bakanı tarafından ev sahibi ve kiracılara yönelik doğalgaz yardımı hakkında açıklamada bulunuldu. Bakan Yanık ödemelerin hesaplara geçmeye başladığını belirtti.

Sokağa çıkmadan ev alınır mı Haberi

Sokağa çıkmadan ev alınır mı

Vatandaşlar koronavirüs sebebiyle evde kalırken, konut sahibi olmaya da devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ve kadastro başvurularının 18 Mart 2020 tarihi itibarıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında 'Web Tapu' sistemi üzerinden online olarak yapılması kararını aldı.

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, bir ayda tapuda online olarak toplam 351 bin 652 işlem yapıldı. Türkiye genelinde 102 bin 560 konut satışı da Web Tapu üzerinden gerçekleştirildi. Mega kent İstanbul'da bir ayda 12 bin 989 konut el değiştirirken en çok konut satışı; 1.531 konutla Esenyurt'ta gerçekleştirildi. Online konut satışında 8 bin 892 konut ile Ankara ikinci, 5 bin 407 konut ile İzmir üçüncü sıra İya yerleşti. zmir'i 3 bin 918 ile Antalya ve 3 bin 559 satış ile Bursa takip izledi.

Online konut satışının en...