27 / 04 / 2024

Somalı madenciler

Somalı madenciler

Soma'daki faciadan zarar gören esnafın kredi borcu ertelendi. Halk Bankası veya TESKOMB’dan kredi çekenler erteleme için iki ay içinde başvuru yapmalı.Somalı esnafın kredi borcu 1 yıl erteleniyor.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

Zonguldaklı madenciler ‘domuz damı’ tekniği ile yüzlerce insanı kurtardı! Domuz damı tekniği nedir? Yaşam Koridoru Nedir

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda vatandaşımızı ‘domuz damı’ tekniği ile enkaz altından çıkaran Zonguldaklı madencilerin başarısı ise herkesin takdirini kazandı.

TMSF'den son dakika! AFAD'a 102 milyon TL destek!

TMSF, AFAD'a 102 milyon lira sağladığını bildirdi. Koza Altın bünyesindeki iş makineleri ve tecrübeli madenciler, arama kurtarma ekip ve ekipmanları bölgeye sevk edildi.

Bitcoin madencileri nükleer enerjiyi tercih ediyor!

Aşırı elektrik tüketimi nedeniyle tartışmalara neden olan Bitcoin için madenciler nükleer enerjiye yönelmeye başladı.

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Büyük Bitcoin madenciliği göçü hız kesmiyor!

Çin'deki madenciler faaliyetlerini başka ülkelere götürüyor. Çin'in "hash oranı" mart itibarıyla aylık ortalama yüzde 46 seviyelerine geriledi. Bu oran 2020 Eylül'de yüzde 75 seviyesinde kaydedilmişti. 

Madenciler İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Madenciler İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Serdar Kerimov tarafından 100 bin TL sermaye ile 8 Eylül'de Ataşehir'de kuruldu.

Manisa Soma Bölgesel Isıtma Sistemi ile yüzde 40 tasarruf sağlanacak!

Isıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri alanında dünya lideri Danfoss’un bina altı istasyonları, yüksek sıcaklıktaki ısıyı en verimli şekilde kullanarak düşük maliyetle Somalılar’a sunuyor.

Maden endüstrisinin geleceği masaya yatırıldı!

Rockwell Automation, Cisco ve Türkiye Madenciler Derneği tarafından düzenlenen “Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri” semineri, 1 Haziran Çarşamba günü sektörden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yeşil binalarda inşaat alanı genişliyor!

BERKAY Somalı, Emre llıcalı ve Serkan Emin tarafından 2008 yılında kurulan Altensis, sürdürülebilirlik yönetimi hizmetleri konusunda faaliyet gösteriyor.

Berkay Somalı, LEED FELLOW unvanını aldı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis’in kurucusu Berkay Somalı, yeşil bina uzmanlığının en üst derecesi olan “LEED Fellow” ünvanına layık görüldü.

TOKİ'den Ege'ye 8 bin 500 yeni konut müjdesi!

Uşak ve Manisa'da incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da öncelikle madenciler için bin 500 konut yapacaklarını açıkladı.

TOKİ Soma'da madenciler için bin 500 konut yapacak!

TOKİ işbirliği ile başlatılan konut projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da madenciler için ise bin 500 konut yapacaklarını söyledi.

Somalı madenciler Haberi

Somalı madenciler

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden faciasının ardından hayatını kaybedenlerin ailelerine verilecek devlet yardımları netlik kazandı. Şimdi de Soma esnafına yardım geliyor. Esnafın Halk Bankası veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kefaletiyle bankadan aldıkları kredilere erteleme imkanı verilecek. Esnafın maden kazasında zarar gördüğünü belirtmesi halinde, kredi bir yıl ertelenecek.  


ZARARI BELİRTMEK ZORUNDA 


13 Mayıs tarihinden itibaren bir yıl içinde dolacak olan veya 90 gün bekleme süresi içinde olan borçlara mevzuatına göre faiz işletilecek. Ancak erteleme yüzünden artı faiz uygulanmayacak bu borçlar için erteleme süresi ise bir yıl olarak belirlendi. 90 gün bekleme süresi olan esnaf iki ay içerisinde yazılı olarak bankaya erteleme talebinde bulunarak, maden kazası sebebiyle zarar gördüğünü belirtmek zorunda. 


BAŞKA KREDİ DE...