24 / 11 / 2024

sorunlu binaların kayıt bedeli

sorunlu binaların kayıt bedeli

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, imar barışı yasasını çıkaran hükümet, kaçak yapıları yasal hale getirecek. Buradan 50-100 milyar TL arasında kazanç geleceği hesaplanıyor.

Tapu kayıt belgesi nasıl alınır? Tapu vergisi ne kadar? 

Tapu kayıt belgesi almak isteyenlerin tapu müdürlüklerine gitmesine gerek bulunmuyor. Peki tapu kayıt belgesi nasıl alınır? Tapu vergisi ne kadar? 

Yapı kayıt belgesi iptal edilenler parasını nasıl geri alabilecek? Hangi belgeler isteniyor?

Binlerce kişi yapı kayıt belgeleri için ödenen paraların geri alınıp alınamayacağını merak ediyor. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilenler parasını nasıl geri alabilecek? Hangi belgeler isteniyor?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı. 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular yarın başlıyor!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlar yarın resmen başlıyor. Peki ÇKS kaydı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

EYT’de Bağ-Kur’a geriye dönük kayıt hakkı! Bu iki kritik tarihe dikkat!

Bağ-Kur tescil affı için son dakika gelişmeler yakından takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yeni adımlar atılıyor. Prim eşitliği gündeme gelirken tüm dikkatler tescil affına çevrilmiş durumda. Peki, EYT'de 2 bin öncesi Bağ-Kur'a geriye dönük kayıt hakkı verilecek mi? İşte detayl

sorunlu binaların kayıt bedeli Haberi

sorunlu binaların kayıt bedeli

İmar planlama ve proje geliştirme konusunda 21 yıldan bu yana faaliyet gösteren İmpo İmar, Türkiye'de 30'dan fazla ilde kent planlaması ve kentin geleceğine dair çalışmalar yaptı. Kentlerin ihtiyaç ve beklentilerini tespit edip 25'er yıllık projeler üreten şirket, kentin gideceği yönü, gelişim eğilimlerini, kentin kimliğini, karakterini analiz ediyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Hüseyin Oflaz ile kent planlamasından imar barışına kadar çeşitli konuları konuştuk:

1- Kent planlaması neden önemli? Türkiye'de nasıl gelişim gösterdi?

Kent planlaması, sırf mekanla ilgili kararlan değil sosyokültürel ekonomik kararları da etkiliyor. Türkiye'de 1950'den sonra kırsaldan kentlere yönelik hareketlilikle kentleşme yoğunlaştı, planlama kararları oturmadığı için kaçak yapılaşma arttı ve bugünkü noktaya gelindi. Kent planlama bilimine dair Türkiye'de üniversitelerde birimler açılıp planlı döneme geçildi. 2000'li yıllardan sonra artık tamamen kentlerin imar...