27 / 04 / 2024

sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye

sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi süre sonunda feshedilebilir mi? Sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye nasıl olur?

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Trend GYO Alibeyköy projesinin sözleşmesi feshedildi! 

Trend GYO Alibeyköy projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirketten projeye ilişkin sözleşmenin feshedildiği açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin kura çekilişleri gündemdeyken başvuru yapan kişilerin soruları da artmaya devam ediyor. TOKİ sözleşmesine dair de hak sahipleri birçok soru sormaktadır.

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?

Kira sözleşmeleri, karşılıklı borç yükleyen ve süreklilik arz eden bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklerin kira sözleşmelerinde belirtilmesi gerekiyor...

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

İstanbul'un Okmeydanı ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde kriz yaşanıyor. Mahalleliler, sözleşmenin ve projenin olmadığını söylüyor...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

TÜRGEV yurtlarının kira sözleşmesi davasında karar belli oldu!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını iptal eden yerel mahkeme kararını hukuka uygun gördü.

Avrasya GYO, Samsun İlkadım Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan; Samsun ili Kıran Mahallesinde bulunan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile yapılan sözleşmenin 1 sene daha uzatılarak, aylık 500 bin TL + KDV kira bedeli belirlenmesine karar verildi.

Vakıf GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Vakıf GYO tarafından Esas Sözleşmenin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verilmiş olup, gerekli iznin alınması için SPK'ya başvuruldu.

Akfen GYO'nun esas sözleşmesi güncellendi!

Akfen GYO'nun ticaret sicilinde tescil edilen sermaye artışına konu ve SPK tarafından onaylanan esas sözleşmenin güncel versiyonu yayınladı.   

sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye Haberi

sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye

Sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona ermiş oluyor. 


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşüyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebiliyor. 


Fesih dönemlerinin hesabında, kira sözleşmesinin başlangıç tarihi esas alınıyor. Sözleşmede veya kanunda belirtilen fesih dönemine veya bildirim süresine uyulmamışsa, bildirim bir sonraki fesih dönemi için geçerli oluyor.


Olağanüstü fesih nedenleri:

Önemli sebepler

Kiracının iflası

Kiracının ölümü


Haklı fesih nedenleri:

Gereksinim, yeniden inşa ve imar

Yeni malikin gereksinimi

Tahliye taahhütnamesi

İki haklı ihtar

Kiracının aynı ilçede...