04 / 10 / 2024

sözlü kira sözleşmesinde kiracının tahliyesi

sözlü kira sözleşmesinde kiracının tahliyesi

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar kimi zaman sözleşme imzalama gereği duymuyor. Kira sözleşmeleri ancak kanunda belirtilen esaslar dahilinde feshedilebiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur?

Projeden ev alacaklar dikkat! 10 maddede gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde olması gerekenler!

Bir konut projesinden ya da temelden ev satın almak bazı riskleri de beraberinde getiriyor.  İnşaat ve Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Barış Mükyen, proje esnasında veya temelden daire satın alırken gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde nelere yer verilmesi gerektiğini anlattı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde kritik detay! İnşaat gecikmelerinde tazminat talep edilebilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan ve müteahhitin arsa sahibine belirli bir bölümünü inşa ettiği yapının karşılığında verdiği sözleşmeye deniliyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahibinin hakları neler? 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahipleri dikkat! Alacak devri yazılı olmalı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi  müteahhit ile arsa sahibi/sahipleri arasında yapılıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahipleri neye dikkat etmeli? Avukatlar arsa sahiplerin uyarıyor...

Kira sözleşmesinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Ev sahipleri ve kiracılar hemen baksın! Depozito ne kadar olmalı?

Kira sözleşmesi yapılırken kiracılardan genellikle depozito isteniyor. Binlerce kiracı ise depozito bedelinin ne kadar olması gerektiğini araştırıyor. Peki ev sahipleri kiracılarından ne kadar depozito isteyebilir? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesinde kritik ayrıntı! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Her yenileme 10 yıllık süreyi yeniden başlatır!

Kira sözleşmesinin süresi bittiğinde kiraya veren ile kiracı arasında sözleşme yenilebiliyor. Fakat kiracısıyla sözleşme yenileyen ev sahibi, kendisine verilen tahliye imkanını ertelemiş oluyor. İşte ayrıntılar... 

Yeni ev alan kişiler dikkat! Kira sözleşmesinde kritik detay! Hemen ihtar çekmek gerekiyor mu?

Yeni ev alan kişiler ihtar ve dava süresiyle ilgili detayları merak ediyor. Avukat Tarık Çakmak, yeni malikin, eski malik ile yaptığı sözleşme süreciyle ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesindeki bu ayrıntıyı gözden kaçıran yandı! Sözleşme feshedilir!

Kiracı ile konut veya iş yeri sahipleri arasında imzalanan kira sözleşmesindeki maddelere uyulmaması halinde sözleşme feshediliyor. Peki hangi durumlarda sözleşme feshedilir? İşte kiracının kira sözleşmesinde dikkat etmesi gereken en önemli maddelerden biri... 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Aman dikkat hemen evden çıkarılırsınız...

Kira sözleşmesinde 1 senenin dolması ile beraber yapılması gerekenler hakkında hem ev sahiplerine hem de kiracılara bir uyarı geldi. Ev sahipleri ve kiracılar nasıl hareket etmeli merak konusu.

Kiracılar dikkat! Konut ve iş yeri kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut ve iş yeri kiralarken, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar belli oldu. İşte kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar...

Kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde sizleri neler bekliyor?

Kira sözleşmeleri, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşmeye deniliyor. Peki kira sözleşmesinde hangi maddeler yer alıyor? Kiracılar dikkat...

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahibi ve kiracıları yakında ilgilendiren kira sözleşmesinde tahliye taahhüdünde kritik ayrıntı ortaya çıktı. Peki kira sözleşmesinin bir yıl süreli olması ve bu sürenin henüz dolmamış olması taahhüdü geçersiz kılar mı? 

Kira sözleşmelerinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Bu madde mutlaka eklenmeli!

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde depozito ödemesinde dikkat edilmesi gereken maddeyi Avukat Atilla Tarık Çilekçi sosyal medya hesabından açıkladı. Çilekçi milyonlara seslenerek ''bu maddenin mutlaka eklenmeli'' dedi...

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

sözlü kira sözleşmesinde kiracının tahliyesi Haberi

sözlü kira sözleşmesinde kiracının tahliyesi

Sözlü kira sözleşmesinde tahliye!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar kimi zaman sözleşme imzalama gereği duymuyor. Özellikle tanıdık veya akrabalık ilişkisi bulunan kimseler sözleşme imzalamadan gayrimenkul kiralayabiliyor.


Sözlü yapılan kira anlaşmaları taraflarda herhangi bir hak kaybına neden olmuyor. Bunun nedeni ise kira anlaşmasının geçerli olabilmesi için herhangi bir şekil şartının olmaması.


Kira sözleşmeleri ancak kanunda belirtilen esaslar dahilinde feshedilebiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur?


Yukarıda belirttiğimiz gibi sözlü kira sözleşmelerini imzalayan mal sahibi ile kiracı yazılı sözleşme yapan kimseler ile aynı haklara sahip oluyor.


Bu nedenle ister kiracı kaynaklı olsun ister mal sahibi kaynaklı olsun kanunda yer alan haklı nedenlerin doğması halinde kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. 


Bunun için kiracıya tahliye ihtarının kanunda belirtilen zaman dilimlerinde gönderilmesi gerekiyor. Kiracının ihtara rağmen çıkmaması halinde kendisine tahliye davası...