23 / 05 / 2024

SpaceX

SpaceX

SpaceX şirketi, geleceğin süper hızlı ulaşım sistemi olarak tanımlanan " Hyperloop " projesini hayata geçirmek için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ile SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın "Birçok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile iş birliği içerisinde olduğunu ve Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını söylediğini" açıkladı.

Starlink globale çıktı! İşte 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

SpaceX'in uydu İnternet hizmeti Starlink, küresel bir abonelik sunuyor. Türkiye'de açılacak mı? Ayrıntılar için buraya tıklayın.

Heyecan tavan yaptı! İkincisi uzaya çıktı

Plan S aracılığı ile nihayete eren Connecta T1.2 uydusu ilkinin ardından başarı ile fırlatıldı. SpaceX Falcon 9 Transporter 6 roketi ile uzaya fırlatılan uydu uzaydaki, seyrine başladı.

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Dünyanın en zengini unvanı yine el değiştirdi!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın hisselerindeki düşüşten sonra "dünyanın en zengin kişisi" unvanını kaybetti. İşte ayrıntılar...

Aldığına bin pişman oldu! Bir günlük zararı bile kalpten götürür!

Sosyal paylaşım platformu Twitter'ı zorlu bir sürecin sonunda 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su ünlü Elon Musk, şirketin reklam gelirlerinde büyük düşüş yaşandığını açıkladı. Musk, bir günlük kaybın 4 milyon dolar olduğunu duyurdu ve işten çıkarmaları savundu.

Forbes'in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Teknoloji devleri Tesla ve SpaceX'in CEO'su  Elon Musk, Forbes 400 sıralamasında ilk kez birinci sıraya çıktı. Diğer yandan bu yıl global sıkıntı kendini Forbes'te de gösterdi ve listedeki zenginlerin toplam geliri 14 yıl sonra ilk kez azaldı.

Elon Musk'tan Twitter açıklaması: Anlaşma ihlal edildi

Tesla ve SpaceX'in hem kurucusu hem de yöneticisi Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'ı satın almaya yönelik 44 milyar dolarlık anlaşmanın fesih edilmesi adına yeni bir mektup gönderdi.

Elon Musk'ı kızdıran hamle! Eleştiri mektubu SpeceX'te 5 kişiyi işinden etti

Son dönemlerde Twitter'ı satın almasıyla gündemden düşmeyen Elon Musk, bu defa da SpaceX şirketiyle gündeme geldi. Musk'a yönelik bir eleştiri mektubu en az 5 kişiyi işinden etti.

Elon Musk gözünü zirveye dikti! İşte yeni hedefi

Tesla ve SpaceX'in CEO'su dünyaca ünlü milyarder Elon Musk, Twitter'ın çalışanlarıyla ilk defa sanal ortamda bir araya gelerek soruları yanıtladı . Musk Twitter'ın kullanıcı sayısını 4 katına çıkartarak 1 milyar tekil üyeye ulaşmak istediğini ifade etti.

Elon Musk'tan yatırım tavsiyesi: Altın ya da dolar almayın, ev alın

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, dolar ve altın alımını desteklemediğini vurgulayarak, ev gibi fiziksel yatırımlar ile şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk'a hisse satışı soruşturması!

SpaceX ve Tesla CEO'su olan Elon Musk gündemden düşmüyor, bu sefer ünlü CEO Elon Musk kardeşi Kimbal Musk ile birlikte soruşturma altına alındı.

Elon Musk'ın serveti katlandı!

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın serveti 335 milyar dolara yükseldi. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, teknoloji devi Elon Musk’ın serveti, 24 milyar dolar daha artış gösterdi ve 335 milyar dolara ulaştı.

SpaceX Haberi

SpaceX

Merkezi California'da bulunan şirketten yapılan açıklamada hızlı ulaşım kapsüllerinin tasarımı için bir yarışma başlatıldığı belirtildi.Açıklamada "SpaceX, en iyi Hyperloop kapsülünün tasarlanması ve inşa edilmesi için üniversite öğrencileri ve bağımsız mühendis takımlarının katılabileceği açık bir yarışma başlattık. Yarışmaya katılan ekipler, gerçek boyutlu tasarımlarını Haziran 2016'da düzenlenecek bir etkinlikle tanıtacak" ifadesini kullanıldı.



SpaceX, yarışmaya katılan ekiplerin tasarımlarını sergilemeleri için bir de deneme pisti inşa edileceğini bildirdi. 1,6 kilometre uzunluğundaki pist, şirketin California'nın Hawthorne kentindeki merkezi yakınlarında yapılacak ve inşaatı ise bir yıl içinde tamamlanacak.



SpaceX ve elektrikli araba üreten Tesla Motor şirketlerinin kurucusu Elon Musk, sıkıştırılmış hava kullanarak saatte 1220 kilometre hıza ulaşmayı amaçlayan Hyperloop projesini ilk kez 2013'te kamuoyuyla paylaşmıştı.


Musk'ın hava, deniz, kara ve demiryollarının ardından "beşinci ulaşım biçimi" olarak...