02 / 05 / 2024

stadyum meslek liseleri

stadyum meslek liseleri

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor.

Resmen para bastılar 144 milyon lira ciro yaptılar

Bursa'daki meslek liseleri ve teknik okulları 2022 yılında 144 milyon lira ciro yaptı. Söz konusu okullarda masa, sandalyeden temizlik ürünlerine kadar çok çeşitli ürünler üretiliyor.

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak!

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş birliği protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri açacak.

Boş stadyumlara meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, boş stadyumlara meslek liseleri açmaya hazırlanıyor. OSB’leri gezen Selçuk, “Hangi sektörde nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç var, rapor hazırladık” diyor..

İhtisaslaşmış meslek liseleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, illerde sektörün ihtiyacı doğrultusunda, belirli bir alanda ihtisaslaşmış mesleki ve teknik Anadolu liselerinin açılması için çalışma başlattı.

İdris Güllüce: Meslek liselerinin kapatılması Türkiye ekonomisine zarar verdi!

Yalova'da tersaneler bölgesinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "28 Şubat sürecinde meslek liseleri kapatılarak Türkiye'nin ekonomisine, istikbaline inanılmaz bir zarar verilmiştir" dedi...

Niğde Sevim Abdullah Altundal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Niğde'de Dr. Servet Çetin İlkokulu ve Ortaokulu, Veli Bengü ilkokulu ile Sevim Abdullah Altundal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni hizmete açtı...

28. Meslek Komitesi, Sektör Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'nı gerçekleştirdi!

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı Sigortacılık, İnşaat, Emlak ve Danışmanlık Hizmetleri sektör temsilcilerinin yer aldığı 28. Meslek Komitesi, Sektör Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'nın ilkini düzenledi.

Nurhak'ta meslek yüksekokulu açılıyor!

Kahramanmaraş’ ın Nurhak ilçesinde, 2 yıllık yüksekokul için çalışmalara başlayan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, KSÜ Elbistan Meslek Yüksek Okulu’ ndan aldığı destekle amacına ulaştı...

Arkas, meslek lisesi ve yurt inşa ediyor!

Arkas, sektöre nitelikli ara eleman yetiştirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine gitti. Arkas, Narlıdere'de meslek lisesi inşaatına başladı. Liseyle, sektöre teknik uzmanlık kazanmış mesleki donanımlı ara elemanlar yetiştirilecek.

14 ilde 1.5 milyarı TL'lik 15 stadyum yapılıyor!

Türkiye'de son 10 yıldır hızlanan stadyum yatırımları bir çok ilde sona yaklaştı. 1.5 milyar TL ’lik yatırım tutarı bulunan statların 11’ini TOKİ yapıyor.

stadyum meslek liseleri Haberi

stadyum meslek liseleri

Sabah gazetesi yazarlarından Şelale Kadak bugün köşesinde "Stadyumlara meslek liseleri geliyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile önceki gün buluştuk. Öğrendik ki, yılın büyük bir bölümü boş duran stadyumların içinde de meslek liseleri açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını anlatan Ziya Selçuk, "Stadyumlar maç dışında boş duruyor, oysa ki rahatlıkla bu tesislerde meslek liseleri eğitim görebilir. Spor liselerimiz var. Voleybolla ilgili federasyonla bir protokol imzaladık ve sadece İstanbul'da lisanslı öğrenci sayısı yüzde 200 arttı. Şimdi illerdeki stadyumlarda eğitim yapılması için çalışma başlattık" diyor.

DÖRT BİR YANDAKİ OSB'LERİ DOLAŞTI

Meslek liselerinde son bir yılda yaşanan değişimi Bakan Ziya Selçuk'tan dinledik. Türkiye'deki eğitim sistemini ekonomi ile doğrudan buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Selçuk, işe meslek liselerinin...