02 / 05 / 2024

Standartlara uygun olmayan yangın tüpleri

Standartlara uygun olmayan yangın tüpleri

Standartlara uygun olmayan yangın tüpleri, tehlikeye atıyor. Denetimi yeterince yapılmadığı için yangın söndürme tüplerinin içine maliyeti düşürmek için mermer tozundan köpek mamasına kadar farklı malzemelerin konulduğu ortaya çıktı.

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC, çalışanlarının finans sektöründe uygun olmayan mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp gibi platformları kullanması nedeniyle 15 milyon dolarlık ceza ödemek zorunda kalacak.

Ev sahipleri ve kiracılara önemli uyarı! O ceza yanlış kişiye kesiliyor

Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetimler sıkılaştı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanıyor. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını ifade edilirken Avukat Selen Karataş'tan önemli açıklama geldi.

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Yeni Evim kampanyasında kapora dolandırıcılığına dikkat! Siz de mağdur olabilirsiniz!

Ev alacak kişiler tarafından merakla beklenen Yeni Evim Kampanyası’nda dolandırıcılar, krediye uygun olmayan konutları kampanya dahilinde yalanıyla satmaya çalışıyor.

En uygun kurutmalı çamaşır makinesi kaç TL?  6 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Balkonu olmayan ya da küçük evler için uygun bir seçenek oluşturan kurutmalı çamaşır makineleri 9.000 TL’den başlayarak 25 bin TL’ye kadar değişen fiyatlarla satılıyor.

Sancaktepe Fatih Mahallesi plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Fatih Mahallesi, Yerleşime Uygun Olmayan Alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Trafik cezaları nasıl ödenir?

Trafikte uygun olmayan davranışlarda bulunan sürücülere trafik cezası yazılmaktadır. Peki yazılan bu trafik cezaları nasıl ödenir? İşte detaylar!

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Standartlara uygun olmayan yangın tüpleri Haberi

Standartlara uygun olmayan yangın tüpleri



Yangına ilk müdahale anında en hızlı önlemlerden biri olan yangın söndürme tüpleri, Türkiye’de hayat kurtarmak yerine insan hayatını tehdit ediyor. Denetimlerin yetersizliğinden kaynaklanan boşluğu değerlendiren birçok yangın söndürme tüpü üreticisi, maliyetleri düşürmek için başta mermer tozu, traş köpüğü ve hatta köpek maması yapılması için kullanılan malzemeleri kullanıyor. Söz konusu malzemelerin kullanıldığı tüpler, yangını söndürmek yerine yangının şiddetini arttırıyor.


KOD NUMARALARINA DİKKAT

Geçen haftalarda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma, yangın söndürme tüpleri konusundaki sorunu ortaya çıkarttı. Türkiye’de üretilen veya yurtdışından ithal edilen yangın söndürme tüplerinin üzerinde kullanılacak alana göre değişen bazı kod numaralarının olması gerekiyor. ‘21A’ koduna sahip yangın söndürme tüpleri, minimum 2 metre 10 cm uzunluğunda 50 tane kalası ve kağıt gibi maddeleri söndürebiliyor. Bunun yanı sıra ‘133B’ kodlu yangın söndürme...