27 / 04 / 2024

su eksikliği

su eksikliği

Kuraklık Türkiye’nin en büyük barajlarından Keban’ı da etkiledi. Geçen yıl üretilen enerji 2,89 milyar kilovat saat iken bu sene rakam 1,99 milyar kilovat saate geriledi.

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan duyuru ile beraber İstanbul'da bugün su kesintisi yaşayacak ilçeler bildirildi. Uzun süreli yapılacak su kesintisi için vatandaşlar önlem almaları için uyarıldı. İşte haberin detayları...

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

DSİ 24. bölge Müdürlüğü KPSS’siz 18-36 yaş arası işçi alacak! 

Devlet Su İşleri işçi alımlarına devam ediyor. DSİ İŞKUR üzerinde 3 Ekim 2023 tarihi itibariyle yayınlandığı duyuruya göre işçi alımı yapacak. İşte iş ilanına ilişkin detaylar...

KPSS şartı yok! O belediye 209 personel alıyor! Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı olan KAYMEK bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 209 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru için yarın son gün! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Su faturaları için adım atıldı! Cebi rahatlatan gelişme

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini açıkladı. Gecikme zammı cezalarına da büyük indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

Kızılay memur alımı başladı! KPSS’siz hemen Kızılay memuru olun! İşte Kızılay memur alım şartları!

Kızılay bünyesindeki eksikliği gidermek için memur alımına başladı. İşte Kızılay memur alım şartları!

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Siemens Damacanalı Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?08 Şubat 2023 fiyat listesi

Siemens Damacanalı Su Sebili işyerlerinin vazgeçilmezi ögesi olan su sebilleri kullanım açısından da pratik olduğu için tercih ediliyor. Peki Siemens Damacanalı Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

DSİ'den iş arayanlara son dakika müjdesi! KPSS şartsız personel alacak! İş arayanlar bu büyük fırsatı sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri iş arayan milyonlarca kişinin merakla beklediği iş ilanını yayımladı. Yayımlanan iş ilanına göre, Devlet Su İşleri'nin KPSS şartsız personel alımı yapacağı bildirildi. İş arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

BiSU'da yüzde 20 indirim fırsatı başladı! Su, gazlı içecek, temel gıda da dev fırsatı kaçırmayın!

Multinet Up’ın BiSU ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde MultiNet yemek kartı kullanıcıları BiSU Hızlı Teslimat alışverişlerinde yüzde 20 indirim hakkına sahip oluyor. İşte detaylar...

ÖTV muafiyetli araçlara yoğun ilgi! İşte faydalanmak için yapmanız gerekenler

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetli araçlara ilgi arttı. Ancak bazı konularda da bilgi eksikliği var. Hangi durumlar istisna dışı? İşte ÖTV muafiyetli araçlarla ilgili bilmeniz gereken her şey…

su eksikliği Haberi

su eksikliği

Kuraklık Türkiye’nin en büyük barajlarından Keban’ı da etkiledi. Geçen yıl üretilen enerji 2,89 milyar kilovat saat iken bu sene rakam 1,99 milyar kilovat saate geriledi. Yetkililer, “Bu yıl mevcut olan suyumuzu yıl sonuna kadar üretimde idareli kullanmak zorunda kalacağız.” diyor.


Geçen kış ve bahar aylarında yeterli yağış düşmemesi üzerine kuraklık, bölgede elektrik üretilen barajları olumsuz etkiledi. Fırat Nehri üzerinde kurulan ve Türkiye’nin ilk dev yatırımlarından Keban Barajı’nda yaşanan kuraklık nedeniyle elektrik üretimi yüzde 50 oranında düştü. Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi (TEÜ AŞ) Teknik Müdür Yardımcısı Yusuf Doğan, Elazığ’ın Keban ilçesinde bulunan barajda, son 40 yılın en büyük kuraklığın görüldüğünü belirtti. Barajda 2012 yılı Ağustos ayında 842 olan su kodu, bu yıl 837’nin altına düştü.


Baraj gölündeki mevcut suyu yıl sonuna...