18 / 05 / 2024

su havzalarında imar durumu

su havzalarında imar durumu

Su havzasında imar durumu nasıl belirleniyor? Su havza alanlarında inşai faaliyet göstermek mümkün mü? İşte su havzası imar durumu hususu ile ilgili bilgiler bu haberde...

Ege adalarında imar savaşı başladı! Villa inşaatları durmuyor!

Türk turistler tarafından merakla beklenen vizesiz ziyaret uygulamasına sayılı günler kala, Ege'nin gözde adalarında ise imar savaşı başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

İmar affı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın!

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaya bakın...

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın...

İmar affı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detayına bakın!

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detayına bakın...

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar affı çıkacak mı? Hemen bu kritik detaya göz atın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar affı çıkacak mı... Hemen bu kritik detaya göz atın...

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Su faturalarında şok gelişme! Zam geliyor...

2022 yılına girilmesi ile birlikte akaryakıt, doğalgaz, elektrik ve gıdaya peş peşe zamlar geldi. Vatandaşlar gelen zamlar karşısında şaşkına dönerken, şimdi de su faturalarına zam geleceği konuşuluyor.

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Su Şurası'nda açılışlarının gerçekleştirildiği duyurulan tesisler mecliste!

Su Şurası'nda açılışlarının gerçekleştirildiği duyurulan tesisler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

su havzalarında imar durumu Haberi

su havzalarında imar durumu

Su havzası imar!

İmar, belediyelere bağlı olan ve üzerinde gelişim adına planlar uygulanan alanları ifade ediyor. Su havza alanları ise, bir nehir ya da göl havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alanı ifade ediyor. Peki su havzası imar durumu nasıldır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bilindiği üzere, inşai faaliyetler yani yapılaşmalar, imar durumunun mümkün kıldığı yerlerde söz konusu oluyor. Su havzalarında ise alan mesafelerine göre bu durum değişkenlik gösteriyor.


Su havzaları mutlak koruma alanlarında hiçbir şekilde yapılaşma sağlanamıyor. İSKİ, DSİ, ASKİ kurumların aldıkları kararlara göre, su toplama havzasında kalan arsalara, verilen izin ölçüsünde yapılaşma yapılabiliyor.


Su havzası imar durumunda bilinmesi gereken bir diğer nokta, havza alanlarında, yapılaşma koşulları, su toplanan alana yani baraj, göl, akarsuya yaklaştıkça azalması oluyor....