19 / 11 / 2024

su havzası sorgulama

su havzası sorgulama

Su havzasında imar durumu nasıl belirleniyor? Su havza alanlarında inşai faaliyet göstermek mümkün mü? İşte su havzası imar durumu hususu ile ilgili bilgiler bu haberde...

DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı? Devlet Su İşleri personel alımı sonuçları öğrenme ve sorgulama ekranı 2022!

DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı söz konusu iş ilanı için başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki DSİ işçi alımı sonuçları açıklandı mı? İşte Devlet Su İşleri personel alımı sonuçları öğrenme ve sorgulama ekranı 2022... 

Büyükçekmece'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un en önemli su havzasını barındıran Büyükçekmece'de kaçak yapılaşma hızla artıyor. Bölgede, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başladı.

Tuzla Belediyesi'nden 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tuzla'nın Tepeören Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut Alanı + Su Havzası imarlı arsanın satış bedeli 4 milyon 187 bin 7 TL olarak belirlendi.

Havzaların master planı çalışmasında sona gelindi!

Türkiye'deki 25 su havzası için "master planı raporu" hazırlanması çalışmalarının, bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Tuzla Belediyesi 5.7 milyon TL'lik arsa ihalesi 25 Ekim'de!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tepeören Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut Alanı + Su Havzası imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 709 bin 555 TL olarak belirlendi. İhale tarihi 25 Ekim 2016 tarihine ertelendi.

Tuzla Belediyesi'nden 5.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Tepeören Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut Alanı + Su Havzası imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 709 bin 555 TL olarak belirlendi.

Hasanbeyli'deki rekreasyon göletinin su toplama havzası tamamlandı'

OSMANİYE İl özel İdaresi tarafından Hasanbeyli İlçesi'nde yapımına başlanan sulama ve rekreasyon göletinin inşaatında gövde ve su toplama havzası tamamlandı.

Ozancan Prefabrik Hamzadere Havzası'ndaki iş hacmini arttırdı!

Beton prefabrik sektöründe fabrika inşaatı, spor salonları, menfez, dere ıslahı, köprü kirişleri, sahil genişletme ve atık su arıtma projelerine yönelik çözüm ürettikleri bilgisini veren Feyzi Erbaş, son dönemde Hamzadere Havzası'ndaki iş hacimlerinin arttığını söyledi.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Veysel Eroğlu: 13 yerleşimin atık su arıtma tesisi inşaatına başladık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ergene havzasında, biyokimyasal oksijen ihtiyacı kirliliği açısından 2007-2014 arasında gözle görülür bir iyileşme sağlandı" dedi.

Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle hizmete girdi!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MEŞKİ) tarafından yapımı tamamlanan ve 60 milyon liraya mal olan Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle açıldı.

su havzası sorgulama Haberi

su havzası sorgulama

Su havzası imar!

İmar, belediyelere bağlı olan ve üzerinde gelişim adına planlar uygulanan alanları ifade ediyor. Su havza alanları ise, bir nehir ya da göl havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alanı ifade ediyor. Peki su havzası imar durumu nasıldır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bilindiği üzere, inşai faaliyetler yani yapılaşmalar, imar durumunun mümkün kıldığı yerlerde söz konusu oluyor. Su havzalarında ise alan mesafelerine göre bu durum değişkenlik gösteriyor.


Su havzaları mutlak koruma alanlarında hiçbir şekilde yapılaşma sağlanamıyor. İSKİ, DSİ, ASKİ kurumların aldıkları kararlara göre, su toplama havzasında kalan arsalara, verilen izin ölçüsünde yapılaşma yapılabiliyor.


Su havzası imar durumunda bilinmesi gereken bir diğer nokta, havza alanlarında, yapılaşma koşulları, su toplanan alana yani baraj, göl, akarsuya yaklaştıkça azalması oluyor....