04 / 05 / 2024

Su rezervleri azalıyor

Su rezervleri azalıyor

Ülkemizde ilk kez olarak su ile ilgili mevzuat tek yasada toplanıyor, özellikle Karadeniz bölgesindeki dere yataklarına imar yasağı getiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın su yasa taslağı üzerinde bir yıldır sürdürdüğü çalışmalar son aşamasına geldi

Konut almakta zorlanan vatandaş şimdi araba da alamıyor! Taşıt kredileri daraldı! Otomobil piyasası kan kaybediyor

Sıfır ve ikinci el araba piyasasında canlılık azalıyor. Taşıt kredilerindeki daralma vatandaşı arabasız bıraktı. Konut sahibi olamayan vatandaş artık araba da almakta zorluk çekiyor.

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Borsada bireysel yatırımcının kaybetmesinin suçlusu kim?

Borsa İstanbul’daki dalgalı seyir devam ederken, küçük yatırımcı sayısı da azalıyor. Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıpta olan bireysel yatırımcının bu durumundan vicdansız olarak nitelendirdiği “fenomenleri” sorumlu tuttu.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi! Gümüşe talep artıyor

Altın fiyatları son günlerde her en kadar düşüşe geçsede her geçen ay yükseliş trendini koruyor. Hal böyle olunca altın yatırımcılarının altın alımları her geçen ay azalıyor. Bu durum karşısında altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi. 

Bakan Bilgin duyurdu! Mesai saati 6 saate mi düşüyor? Mesai saatleri azalıyor mu?

Mesai saatleri çalışanların gündeminde yer alıyor. Mesai saati düşecek mi? Mesai saatleri ne kadar olacak? İşte detayları!

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.

Türkiye’de artan maliyetler nedeniyle çiftçi nüfusu gün geçtikçe azalıyor

TÜİK verilerine göre istihdamın sektörel dağılımında tarım yüzde 17,2’lik paya sahipken bu oran 2022 yılında yüzde 15,8’e geriledi. Tarım sektöründe 4 milyon 866 bin kişi istihdam edildi.

Üretimde son demler! Tavuk eti fiyatlarına zam kapıda! İşte detaylar!

Tavuk eti sevenlere kötü haber. Üretim gittikçe azalıyor, tavuk eti fiyatlarına zam yolda. İşte detaylar!

Dijital slip uygulamasıyla kağıt kullanımı azalıyor!

Kart kullanıcıları, kartlı alışveriş işlemleri sonrasında kağıt slip almak istemiyorlarsa artık dijital bir seçenekleri olacak.

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi'nde yer alanların sayısı düşerken servetleri de aynı doğrultuda azalmaya başladı.

Piyasalardaki belirsizlikler arttı, hisse piyasalarına ilgi azalıyor! İşte 22 Şubat Borsa İstanbul BIST 100 endeksi!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 77,98 puan gerileyerek günü 5 bin 71 puandan tamamladı. En fazla inşaat sektör endeksi prim yaparken, küresel pay piyasalarındaki belirsizlikler nedeniyle risk iştahının azaldığı belirtiliyor.

Dünya Bankası’ndan kırmızı alarm! Böyle giderse bir bardak suya muhtaç olacağız! Su kıtlığı kapıda!

Dünya Bankası, gelecek dönemde insanoğlunu bekleyen tehlikelere karşı uyardı. Dünya nüfusunun son 50 yılda ikiye katlanmasına rağmen doğal su depolama hacmi ise giderek azalıyor.

Su rezervleri azalıyor Haberi

Su rezervleri azalıyor

Dünya nüfusu büyük bir hızla artarken su rezervleri giderek yetersiz kalıyor. Sorun suyun azlığından değil, kötü yönetiminden, eski altyapılardan ve yetersiz yatırımlardan kaynaklanıyor... 


ÜLKEMİZDE ilk kez olarak su ile ilgili mevzuat tek yasada toplanıyor, özellikle Karadeniz bölgesindeki dere yataklarına imar yasağı getiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın su yasa taslağı üzerinde bir yıldır sürdürdüğü çalışmalar son aşamasına geldi. Bir yandan su kaynaklarının korunması için önlemler alınmaya çalışılırken diğer yandan Türkiye'nin en küçük ili Yalova, susuzluğun ilk sinyalini verdi. Kentin su şebekesini besleyecek su kalmadı. 1995 yılında il olan, yüz bini aşan nüfusuyla Yalova, küçük olmakla birlikte tarım açısından önemli bir beldemiz. Çınarcık, Gökçedere, Kirazlı, Kılıçköy ve Taşköprü, meyvecilik ve sebzecilik yapılan geniş ovalara sahip. 

Kentin toplam yüzölçümünün yüzde 82'si tarım arazisi....