30 / 04 / 2024

su sayacının değiştirilmesi

su sayacının değiştirilmesi

Su abonesi olan gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor. Peki, su sayacı neden değiştirilir? Neden sökülür?

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısının değiştiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Yeni kabinenin açıklanmasıyla beraber Merkez Bankası’nın faiz politikasının değiştirileceği beklentisi ev fiyatlarına yansıdı. Fiyatlardaki sert düşüş yüzde 20’yi buldu.

Sigortalılar emeklilik hayalini kısmi emeklilikle kavuşacak! 2000 sonrası sigortalılarda şartlar değişti!

EYT'yi az bir farkla kaçırmış olanlara 3600 gün primle kısmi emeklilik imkanı. Bunun için ise şartların değiştirilmesi, yaş faktörünün esnetilmesi gündeme bulunuyor. İşte detaylar!

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarını değiştirdi! Bakın ne kadar ödeme yapılacak!

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarında değişiklik yaptı. Peki, dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Akaryakıtta fiyatlar yarın değişiyor! Motorine 80 kuruş zam geliyor! BP, Opet, PO, Shell 20 Mart 2023 fiyat listesi

Sürücüler benzin ve motorin fiyatlarındaki düşüşün sürmesini beklerken, yeni bir zam haberi geldi. Akaryakıtta fiyatlar yarın değişiyor! Motorine 80 kuruş zam geliyor! BP, Opet, PO, Shell, Total 20 Mart 2023 fiyat listesi...

Subaru Solterra'nın fiyatı değişmedi, aynı kaldı! İşte Subaru Solterra, 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Sıfır km Subaru Solterra Şubat ayını zamsız kapattı. Yayımlanan yeni fiyat listesinde Subaru Solterra'nın fiyatının değişmediği, aynı kaldığı görüldü. Peki Subaru Solterra kaç TL? İşte Subaru Solterra, 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

Otomobil devi adını değiştiriyor! Yakında yollarda bu ismi göreceğiz

KG Group Başkanı Kwak Jea-sun Çarşamba günü yaptığı açıklamada, SsangYong Motor'un gelecekte adını KG Mobility olarak değiştireceğini açıklandı İşte tüm detaylar...

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi.

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili soru önergesi sundu. İşte ayrıntılar...

su sayacının değiştirilmesi Haberi

su sayacının değiştirilmesi

Su sayacı neden değiştirilir?

Su abonesi olan gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor.


Bazı durumlarda su sayacı değiştiriliyor veya su sayacı sökülüyor. Pekli, su sayacı neden değiştirilir? Su sayacı neden sökülür?


Su sayaçları bozulduğunda, patladığında, sayaç numaratörlerinin çalışmaması vb. gibi durumlarda bir su makbuzu ile ... SU Genel Müdürlüğü Sayaç Hareketleri Servisine başvuruluyor.


Aboneler, bozuk olan su sayaçlarını Su Müdürlüğüne bildirmeden değiştirmeleri halinde Su Tarifeler Yönetmeliğine göre 250 TL para cezası ile cezalandırılırlar. 


Abonelerin su sayaçları ekonomik ömrünü doldurduğunda (üretim tarihi itibarı ile 10 yıl ve üzerindeki sayaçlar) camı kırık, mührü kopuk ise mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.


Sayaç değişimi Kurum elemanları tarafından yapılıyor. Bu sebeplerden dolayı yapılan sayaç değişimlerinde sayaç bedeli alınmayıp,...