17 / 05 / 2024

sultan abdülazizin köşkleri

sultan abdülazizin köşkleri

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1947 yılında İcadiye'de bulunan Sultan Abdülaziz tarafından, saray mimarına hediye edilen ve 20 bin altına yaptırılan köşk 3 bin altın parasına satılacakmış.

1936'da Atatürk'ün yaşadığı iki köşk tamir edilmiş!

1936 yılında Diyarbakır'da yer alan ve Atatürk'ün kaldığı iki köşk olan, Semanoğlu ve Pamuk Köşkleri belediye tarafından tamir edilmiş.

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

ABD hisse senedi Nvidia'nın kazançlarıyla yükseldi

Yonga üreticisi Nvidia'nın büyük kazançları, küresel piyasaların son günlerde ABD hükümetinin temerrüde düşme olasılığına ilişkin endişelerle düşmesinin ardından ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin Perşembe günü yükselmesine yardımcı oldu.

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

ABD hükümeti, ilk 500 milyon $’lık yatırımla orta Amerika’daki metropol alanlarını teknoloji yeniliğinin bir sonraki sıcak noktalarına dönüştürmeye çalışıyor.

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

ABD Kripto para borsası Bittrex, iflas başvurusu yaptı. Verilen detaylara göre, Borsa, bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir soruşturma ile uğraşıyordu. Peki yatırımcılara  ne olacak?

sultan abdülazizin köşkleri Haberi

sultan abdülazizin köşkleri

Zevk-i selim sahiplerine: 


KELEPİR SATILIK KÖŞK


İstanbul sarayları maruf mimarına Sultan Aziz tarafından ihsan edilen 20,000 altınla yaptırılan, Üsküdar'da Fıstık Ağacı civarında İcadiye mevkindeki tarihi kıymettar köşk satılıktır. Boğaz'a nazır, etrafa hakim, zemin katı kagir, üst katları metin ahşap, doğramaları tamamen tık ağacından, sıvaları alçı, mermer üzerine  yağlı boyalı, döşemeleri Hint meşesinden parke döşeli, tavanları altın kaplama nakışlı olarak imal olunan işbu köşk iki kabul salonunun İngiliz ve Fransız kari tefrişatı, 6 adet avize ve endam aynaları vs. teferruatıyla beraber inşa olunduğu fiyatın hemen yedide birine yani üç bin altının bugünkü rayiç kavaime satılıktır. Üç kurnalı ve iki odalı saray hamamını, üç dönüm yemiş, çiçek ve sebze bahçelerini müteaddit sarnıç, kuyu, çeşme ve akar suyu, ayrıca ahçı ve bahçıvan daireleri bulunan...