29 / 04 / 2024

Sultan ikinci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi

Sultan ikinci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi

Osmanlı döneminde hastalara şifa dağıtan ve doktorların yetiştirildiği Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, restore edilecek. Müzede Osmanlı darüşşifası, sunum ve modellemelerle en iyi şekilde anlatılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

İşte Sultan 2. Bayezid'in inşa ettiği 3 külliye!

Osmanlı Devleti'nin 8. padişahı Sultan 2. Bayezid'in Amasya, Edirne ve İstanbul'da yaptırdığı külliyelerden dolayı,Bayezid dönemine Büyük Külliyeler Devri denir. Bu devir aynı zamanda Osmanlı mimarisinin klâsik döneminin de başlangıcıdır.

Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası restore edildi!

Osmanlı döneminde hastane olarak insanlara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası, ilaç firması Abdi İbrahim tarafından restore edildi.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifa 2 milyon TL'ye yenilendi!

Abdi İbrahim, yaklaşık 2 milyon TL ’ye Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası ’nı yeniledi. ' Şifahane ' şimdi Edirne'de turizmi canlandıracak.

Edirne Darüşşifası müze olarak yenilendi!

Abdi İbrahim İlaç Sanayi, 500 yıllık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniledi. Açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı..

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın restorasyonu tamamlandı!

Tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile 1912 yılında girdiği Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde yeri olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı restore etti.

Edirne'deki Osmanlı Darüşşifası hizmete açıldı!

Edirne’de, 1484 yılında Sultan II. Bayezit tarafından yaptırılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, bir buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Edirne'deki Osmanlı darüşşifası restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de Sultan 2. Bayezid Külliyesi'ndeki Sağlık Müzesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyarete açıldı.

Edirne Sağlık Müzesi restore edilecek!

Osmanlı döneminde doktorların yetiştirildiği tıp eğitim merkezi olan ve aynı zamanda hastalara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, bir ilaç firması tarafından restore edilecek.

1986 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayakları tamamlanmış!

1986 yılında inşası devam eden, Asya ve Avrupa'yı ikinci defa bağlayacak olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayakları tamamlanmış. 107 metre yüksekliğinde olacak olan kulelerin 65 metrelik bölümü de tamamlanmış.

Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi restore ediliyor!

Osmanlı döneminde hastalara şifa dağıtan ve doktorların yetiştirildiği Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, restore edilecek. Müzede Osmanlı darüşşifası, sunum ve modellemelerle en iyi şekilde anlatılıyor.

Sultan ikinci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Haberi

Sultan ikinci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzede Osmanlı darüşşifasının, sunum ve modellemelerle en iyi şekilde anlatıldığını söyledi.

Müzenin 1984'te Bayezid tarafından yaptırıldığını belirten Yörük, şöyle konuştu:

"Sağlık müzemiz bir darüşşifanın içinde kurulu. Hastaların müzikle tedavi edildiği odalar bulunuyor. Külliye içerisinde büyük bir cami yer alıyor. Mutfak ve aşevi geçmişte nasıl kullanıldıysa aslına sadık olarak düzenlendi. O dönemde düzenlenen laboratuvarlar ilaç hazırlanan alanlar aslına uygun şekilde mankenlerle canlandırılıyor. Dünyada ilk modern hastaneciliğe geçiş Edirne'deki külliyede gerçekleşti. Yeni hastanecilik ve yoğun bakım üniteleri buradan ilham alınarak yapıldı."

Yörük, külliyenin, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1984'te TÜ'ye devredildiğini ve zamanla bazı bölümlerin yıprandığını ifade etti.


Yıpranma dolayısıyla restorasyonun zorunlu hale geldiğini aktaran Yörük, şöyle devam etti:

"İçindeki materyaller, o günü canlandıran mankenler, duvarlar,...