04 / 05 / 2024

Sultanahmet Köftecisi avrupa

Sultanahmet Köftecisi avrupa

İstanbul'un asırlık markalarından Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yurtdışı atağına kalktı. Şirket, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyle yüzlerce Türk'e yurtdışında istihdam imkanı sağlayacak.

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Otomotiv ihracatının yüzde 68'i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı!

Otomotiv endüstrisi, 9 ayda 25 milyar 619 milyon liralık ihracata imza atarken, bu rakamın 17 milyar 569 milyon 399 bin dolarlık kısmı Avrupa Birliği ülkelerinden geldi.

Bu hafta parasını buraya yatıran hepsinden daha çok kazandı!

Özellikle Çin’in kapılarını açmasının ardından petrolde yaşanan iniş ve çıkışlar, Avrupa Merkez Bankası Başkanı’nın faizle ilgili açıklaması, yine çok hareketli günler yaşanmasına neden oldu. Peki 16 Ocak haftasında yatırımcısını en çok sevindiren ya da üzen hangileri oldu?

Avrupa bu kış karanlığa gömülebilir! Bankalar elektrik kesintilerine karşı önlemlerini sıklaştırıyor!

Dünya zorlu geçecek olan kışa hazırlık yaparken, Avrupa bankaları sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor. Birçok Avrupa ülkesinde farklı önlemler alınırken, firmalar elektriklerin sık sık kesildiği Güney Afrika örneği üzerinde çalışıyorlar.

Hükümetten 65 milyarlık yardım paketi

Alman hükümeti Avrupa’da yaşanan enerji krizi sonrası vatandaşları ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı.

Dolar ve altın fiyatları ne olacak diye beklerken sürpriz patlama! İlk kez gündeme getirildi şaşkınlık yarattı

Dolar ABD Merkez Bankası'nın faz artırımı sonrası yükselişe geçmiş altın fiyatları da baskı altındayken piyasalarda hareketliliğe neden olan sürpriz bir çıkış geldi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu'nun şahin ismi ilk kez faiz artırımından bahsetti.

Gayrimenkul sektöründe gündem 'yeşil bina'!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü bugünkü köşesinde Avrupa Birliği'nin, binalardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla Binalarda Enerji Performansı Direktifi'ni değiştirme teklifini kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün o yazısı...

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Sultanahmet Köftecisi franchise dükkanlar açacak!

O aslında Türkiye’nin belki de en çok bilinen ve en köklü markalarından birinin Sultanahmet Köftecisinin üçüncü kuşak patronu Mehmet Tezçakın. Peki Sultanahmet Köftecisi kaç şube açacak?

Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi 200 şube açacak! 

Ömer Aybak'ın 1990 yılında seyyar satıcılıkla başladığı çiğköfte işi, Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi ismiyle markalaştı. Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi’nin kurucusu Ömer Aybak, "2020 yılında da 200’e yakın şube açmayı ve franchise vermeyi hedefliyoruz" dedi...

Türk markaları yurt dışında 4 bin 400 mağazaya ulaştı!

Yurt dışında 4 bin 400 mağazaya ulaşan Türk markalarına bu yıl MAPIC 2019 Fuarı'nda en büyük talep Avrupa ve Rusya’dan geldi...

Yavuz Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türk Hazır Beton Sektörü, Avrupa’ya liderlik etmeye devam ediyor. Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, yeniden Avrupa başkanlığına seçildi.

Yavuz Işık, yeniden Avrupa Hazır Beton Birliği Başkanlığına seçildi!

Türkiye Hazır Beton Birliğinin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, dünyada hazır beton alanındaki en büyük uluslararası kuruluş olan Avrupa Hazır Beton Birliğinin Başkanlığına yeniden seçildi.

Sultanahmet Köftecisi avrupa Haberi

Sultanahmet Köftecisi avrupa

İstanbul'un asırlık markalarından Tarihi Sultanahmet Köftecisi, yurtdışı atağına kalktı. Şirket, İngiltere, Almanya ve Hollanda'da yaklaşık 60 şubeyle yüzlerce Türk'e yurtdışında istihdam imkânı sağlayacak master franchising anlaşmalarına imza attı. 1920'de kurulan tarihi işletmede 4'üncü kuşağın işbaşı yapmasıyla yurtdışında şubeleşme çalışmalarına hız verildi. İlk yurtdışı deneyimini Azerbaycan'da yaşayan ve Bakü'deki şube sayısını 3'e çıkaran Sultanahmet Köftecisi, Avrupa'ya açılma girişimlerinden de olumlu sonuç aldı. Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tezçakın, İngiltere'de 40, Almanya'da 15, Hollanda'da da 5 şubelik master franchising anlaşmasının imzalandığını, yerel üretim merkezleri kurulması çalışmalarına başlandığını bildirdi. Üretim merkezlerinin İngiltere'de Manchester, Almanya'da Saarbrücken, Hollanda'da da Amsterdam'da olacağını kaydeden Tezçakın, şunları söyledi: "Üç ülkede de ilk dükkânların açılacağı binalar bulundu. Gerekli onayların ardından tefriş çalışmalarına başlanacak. 2016'da üç ülkede de...