04 / 05 / 2024

Sultanın Taç İncisi Beyrut sergisi nerede

Sultanın Taç İncisi Beyrut sergisi nerede

Lübnanlı Prof. Dr. Mimar Halid Tadmori, “Sultanın Taç İncisi Beyrut”u anlatan fotoğraf sergisiyle Sultan Abdülhamit Han döneminin Beyrut’una ışık tutuyor. Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi, önemli bir tarihi sergiye ev sahipliği yapıyor.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Beyaz altın Taşköprü sarımsağının hasat dönemi başladı! Fiyatlar gün yüzüne çıktı! 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın 2023 hasadına başlandı. Peki 2023 Taşköprü sarımsağı ne kadar? 1 kilo Taşköprü sarımsağı kaç lira? İşte 2023 Taşköprü sarımsağı fiyat listesi...

Altın taş üstünde taş bırakmadı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın üçüncü işlem gününde de yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın taş üstünde taş bırakmadı. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Altın taş üstünde taş bırakmadı! 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 canlı altın fiyatları 

Altın fiyatları, haftanın üçüncü işlem gününde atağa geçerek taş üsütne taş bırakmadı. Milyonlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Kuveyt Türk emekli maaşını taşıyanlara 8 bin liraya varan promosyon ödeyecek!

Emekli maaşlarında promosyon yarışı devam ediyor. En son açıklama Kuveyt Türk’ten geldi. Banka maaşını Kuveyt Türk’e taşıyan yeni emeklilere herhangi bir koşul aramadan 8 bin liraya kadar promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

Garanti BBVA, emekli maaşını taşıyanlara 8 bin 500 liraya varan ödül fırsatı sunacak!

EYT düzenlemesi ile 2 milyonu aşkın kişiye emeklilik hakkı doğarken, bankalar arasında promosyon yarışı hızlandı. Garanti BBVA da emekli maaşını taşıyan EYT’lilere birbirinden cazip teklifler ve promosyon fırsatı sunuyor.

Cer Loft'ta ön satışlar başladı! Cer Loft nerede? İşte Cer Loft 11 Mart 2023 fiyat listesi

Ege Yapı imzasını taşıyan Cer Loft'un yeni etabında ön satışlar başladı. Projede 24 vade ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Cer Loft nerede? İşte Cer Loft 11 Mart 2023 fiyat listesi

Altın için yeni senaryo! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak! Bu rakamı gören başını taşlara vuracak

Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Ocak enflasyon verisine çevrildi. Enflasyon öncesi dev kurumdan altın için yeni senaryo geldi! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak!  Bu rakamı gören başını taşlara vuracak.

Enerjinizi yükseltecek kasım ayının taşı Citrine Atasay'da! Citrine altın takılar ne kadar? 28 Kasım 2022 fiyat listesi

Akrep burcunun taşı olan Citrine, Atasay ile buluştu. Rengini ve enerjisini güneşten alan bu taşlar enerjinizin yükselmesini sağlayacak. Peki Citrine altın küpe, yüzük ve kolye fiyatları ne kadar? İşte Atasay 28 Kasım 2022 fiyat listesi.

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

Apple o fabrikasını taşıma kararı aldı!

Apple’ın cihaz üretimlerinin bir kısmını Hindistan’a taşımaya hazırlanıyor.

Akbank maaşını taşıyana ne kadar promosyon veriyor?

Emekli promosyonları son dönemin en çok konuşulan konularından biridir. Peki Akbank maaşını taşıyana ne kadar promosyon veriyor? İşte detaylar!

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nin sakinlerinden tapu tepkisi!

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfı iptal edilen 1038 ada 102 parselde tapu almak içih hak kazanan 750 hak sahibi bulunuyor. Ancak, Hazine tarafından, harcını yatıran, bütün belgelerini temin eden bu hak sahiplerine tapularının verilmediği ileri sürüldü. 

Sultanın Taç İncisi Beyrut sergisi nerede Haberi

Sultanın Taç İncisi Beyrut sergisi nerede

Sultan Abdülhamit Han Dönemindeki Beyrut’u anlatan Prof. Dr. Mimar Halid Tadmori’ne ait “Sultanın Taç İncisi Beyrut: İstanbul’dan Lübnan’a Uzanan Şehir Modernleşme Çağı” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Dönemin eserlerini ve yaşamı belgeleyen 50 tarihi fotoğrafın yer aldığı sergide,  Sultan Abdülhamit Han’ın Baş Tacı Lübnan ve bu tacın incisi Beyrut’taki görkemli yaşam gözler önüne seriliyor. Dönemin Beyrut’una na ait meydanlardan devlet binalarına, istasyonlardan yollara çeşitli görüntülerin fotoğrafları, tarihe de ışık tutuyor.  İçlerinde en eskisi 1863'te  çekilmiş fotoğraf, faytonlar için yapılan bir yolu görüntülemiş. Dikkat çeken fotoğraflar arasında 1797 Abdülhamid Han için yapılmış bir saat kulesi de yer alıyor. Açılışta konuşan Prof. Dr. Mimar Halid Tadmori, Abdülhamid Han’ın Beyrut’a yatırımlarının oldukça fazla olduğunu, bu durumdan etkilenen dönemin Alman İmparatoru Wilhelm’in “Beyrut, Sultan’ın...