28 / 04 / 2024

Sümerbank arazisi izmir

Sümerbank arazisi izmir

İl Genel Meclisinden yapılan açıklamada, İzmir İl Genel Meclisinin arazinin Büyükşehir Belediyesi' ne 20 yıllığına tahsisi konusundaki kararının, onay için İçişleri Bakanlığı' na gönderildiği belirtildi.

İl özel idarelerinin bin 686 adet taşınmazının kime devredileceği tartışılıyor!

Paylaşılamayan bin 686 taşınmaz arasında, Balçova Termal, Bozdağ Kayak, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri ile Selçuk Havaalanı, eski Sümerbank Basma Fabrikası ve 121 bin metrekarelik Tavşan Adası da bulunuyor.

İzmir'deki eski Sümerbank arazisinin mülkiyet devri tartışmaları sürüyor!

İzmir'deki eski Sümerbank arazisinin mülkiyet devri tartışmaları sürüyor. Aziz Kocaoğlu "Biz özel idare varlığının tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini savunuyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi...

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Fenercioğlu’nun 2024 hedefi 150 milyon Euro! Kıbrıs'tan sonra İzmir projesi geliyor!

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamadasektör adına zor geçen 2023 senesini 85 milyon Euro ciro ile kapatacaklarını, 2024 senesinde de 150 milyon Euro hedeflediklerini, ayrıca Kıbrıs ve İzmir’e olan açılımlarının büyüyeceğini söyledi.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'e son dakika uyarısı: O fay hattı zorlamaya başladı! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de son dönemde yaşanan depremlerin 2 bin senedir kırılmadığı belirlenen Tuzla Fayı ile ilişkili olduğuna dikkat çekerek, bu fayın yakın gelecekte kırılma olasılığının olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya arazisi açıklaması: Kısa sürede açıklanacak!

Galatasaray Kulübünün divan kurulu toplantısı yapıldı, Galatasaray Lisesi'nde basına kapalı şekilde yapılan toplantıda Florya arazisi gündeme geldi! Eşref Hamamcıoğlu Florya'daki araziyle ilgili projelerini de kısa sürede duyuracaklarını söyledi.

Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan deprem uyarısı!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 6.9, 7.1 şiddetinde bir deprem olabileceğine dikkat çekerek korkutan açıklamalarda bulundu...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan açıklama!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem ile büyük yıkımın yaşandığı İzmir'de depremler devam ediyor. 22 Haziran tarihinde 7 dakika aralıklarla Muğla Datça'nın açıklarında meydana gelen depremler, İzmir'in deprem riskini yeniden gündeme getirdi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan uyarı!

İzmir'de 5 diri fayı paleosismoloji çalışmalarında sona erdiğini söyleyen  Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Tuzla ve Seferihisar'daki fayların olası kırılma durumunda İzmir için büyük tehlike yaratacağını dile getirdi. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de yaşanan depremlerle ilgili açıklama yaptı.

Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir İzmir'de art arda yaşanan depremlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte Sözbilir'in o açıklamaları...

Sümerbank arazisi izmir Haberi

Sümerbank arazisi izmir

İzmir İl Genel Meclisi'nin eski Sümerbank arazisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına tahsisi konusundaki kararının, onay için İçişleri Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi.


İl Genel Meclisinden yapılan açıklamada, eski Sümerbank arazisinin kongre merkezi, sergi alanları ve otel kompleksi yapılmak şartıyla 20 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesine şartlı tahsisi kararının, 6 kez İzmir Valiliği'nden döndüğü anımsatıldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Valiliği'nden yasal süre içinde meclise geri gelmeyen kararın, yasa gereği kabul edilmiş olduğunu ve onay için İçişleri Bakanlığına gönderildiğini öne sürdü. Değirmenci, kararın Bakanlık onayından sonra yürürlüğe gireceğini ve eski Sümerbank arazisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini ifade etti.


Değirmenci, İl Genel Meclisinde bu kararla ilgili yasal prosedürlerin tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:


"Şartlı tahsis kararı İçişleri Bakanlığı'nın onayından sonra yürürlüğe girecektir....