19 / 05 / 2024

Sümerbank arazisi kararı

Sümerbank arazisi kararı

İzmir İl Genel Meclisi'nde 7 kez görüşülerek İzmir Valiliği'ne gönderilen Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına şartlı tahsis kararı, bu kez Valilikçe onaylandı. Kararın önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na gönderilmesi bekleniyo

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'ta bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

İstanbul için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Zonguldak ve İstanbul sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Söz konusu karar bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o kararların detayları...

Kira artışına yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracı sorunlarını artırır! Milyonlarca kişiye şok!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, kiralardaki fahiş artışa karşı yüzde 25 artış sınırı kararına ilişkin konuştu ve bunun bir çözüm olmayacağını dile getirdi. 

Sıfır araçlara sürpriz zam kararı! Yeni fiyatlar aklınızı başınızdan alacak!

Sıfır otomobil bulmak ve almak resmen olanaksız hale geldi. Kur farkından kaynaklanan artışın yanında bir kötü haber de otomobil piyasası temsilcilerinden geldi. Sıfır araçlarda mayıs ayında fiyatlara zam geleceği duyuruldu. İşte sıfır otomobil fiyatlarına ilişkin son dakika haberinin ayrıntıları...

Anket sonuçları açıklandı! Merkez Bankası’nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak?

Yurtiçi piyasalar bu hafta içi paylaşılacak Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanmış durumda. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde stabil tutmuştu. Peki, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın mayıs ayı faiz kararı ne olacak? İşte anket sonuçları...

Tarım Kredi Market'in çılgın kampanyasına büyük ilgi! 1 ay süreyle uzatıldı

Tarım Kredi Marketleri başlattığı sabit fiyat uygulaması insanların yoğun beğenisi ile karşılandı. Tam 900 ürün için geçerli olan ve fiyat sabitleme kararına ilgi büyük olunca Tarım Kredi Marketleri aldığı kararı 1 ay süreyle uzatma kararı aldı.

Sümerbank arazisi kararı Haberi

Sümerbank arazisi kararı


İzmir İl Genel Meclisi'nde 7 kez görüşülerek İzmir Valiliği'ne gönderilen Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına şartlı tahsis kararı, bu kez Valilikçe onaylandı. Kararın önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na gönderilmesi bekleniyor.


"Prosedür tamamlandı"

İzmir İl Genel Meclisinin, Sümerbank arazisini kongre merkezi, sergi alanları ve otel kompleksi yapılmak şartıyla 20 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi'ne şartlı tahsis kararı 7. kez meclise geri gönderilmeyerek Valilikçe onaylandı. Karar bakanlık onayından sonra yürürlüğe girecek. 

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İzmir İl Mahalli İdareler Müdürlüğüne yazdığı yazı ile İzmir İl Genel Meclisi'nin 5 Mart 2014 tarihinde aldığı tahsis kararını, 6360 sayılı Kanunun geçici 1. Maddesinin 4 fıkrası gereği Bakanlık onayı alınması için İçişleri Bakanlığına gönderilmesini istemiştir. İl Genel Meclisi bu kararla yasal prosedür...