22 / 05 / 2024

Sur Yanık Çarşı yenileme

Sur Yanık Çarşı yenileme

Diyarbakır Sur Yanık Çarşı'daki 400 iş yeri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında tarihi dokuya uygun yenileniyor.

Altın fiyatlarında geri vites! Elinde avucunda altını olanlar dikkat! 13 Aralık Çarşamba altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları geçtiğimiz yüksek seviyelerden işlem görürken bu hafta geri vites yaptı. Altın alıp satmak isteyenler ve yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira?  13 Aralık Çarşamba altın fiyatları.

Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?

Dünya'nın birçok ülkesinde büyük depremler meydana gelirken son 100 yıl boyunca Orta ve Kuzey Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bir tane bile 6'lık deprem olmadı. Birçok kişi "Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edenler için o sorunun cevabı...

6 Aralık Çarşamba dolar/TL ne kadar oldu? Dolar yükselmeye devam edecek mi?

Dolar/TL kuru 6 Ocak Çarşmba günü de yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Dün 28,94 liradan işlem gören dolar kuru güne nasıl başladı? Bugün dolar/TL kuru kaç lira? 6 Aralık Çarşamba dolar/TL kuru.

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

Fındık fiyatları düştü mü, bugün ne kadar? 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

Fındık üreticileri ve tüketiciler güncel fındık fiyatlarını merak ediyor. Vatandaşlar, "Fındık fiyatı bugün ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

Bakan Yanık’tan müjde! Yüzde 50 zamlı verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, o ödemelerin yüzde 50 zamlı olarak verileceğini açıkladı. İşte detaylar!

Bakan Yanık: Depremzede vatandaşlar için 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların kullanımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 1 milyar 851 milyon gönderdiklerini açıkladı.

Bakan Derya Yanık: Depremzedelere 1 milyar 851 milyon lira  kaynak aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş'te meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktarıldığını açıkladı.

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yaptığı açıklamada, gelir desteği ödemelerinde yüzde 70'lik bir yükselişe gideceklerini ve yaşlılar için ücretsiz gezi olanağının devlet aracılığı ile karşılandığını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu! O ödemelere yüzde 50 zam geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehir içi toplu taşıma yapan esnafa sevindirici haberi duyurdu. Ödemelere yüzde 50 zam yaptıklarını ilan ederek yönetmelik ile alakalı bilgiler verdi. 

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bakan Derya Yanık duyurdu ev hanımlarına prim desteği geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ev hanımlarına emeklilik detaylarına ilişkin bilgi verdi. Peki, ev hanımları nasıl emekli olacak? İşte detaylar...

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2. Tur sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Seçim sürecinin 2. turunda yeni görevli olacak kişiler, önceden de görevli olanlar; 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, açıklandı mı? Sandık görevlisi ücreti ne zaman ödenecek? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Sur Yanık Çarşı yenileme Haberi

Sur Yanık Çarşı yenileme


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle iş yerlerini aylarca açamadığı için büyük mağduriyet yaşayan esnaf, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarla huzurun sağlanmasının ardından devletin sunduğu destekle yaralarını sarıyor.


SGK ve vergi borçları ertelenen, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1 yıl kira bedeli alınmayan ve faizsiz 50 bin liralık krediye kavuşturulan esnafın son olarak da iş yerleri, "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında modernize ediliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzyıllara dayanan geçmişiyle yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yerlerinden olan tarihi Yanık Çarşı'daki 400 iş yerine cephe sağlıklaştırma, sıva, boya, otomatik kepenk, aydınlatma, elektrik tesisatı ve açılıp kapanan üst çatı yaptırıyor.


Her bir iş yeri için ortalama 40 bin lira harcayan bakanlık, çalışmalar dolayısıyla esnaftan ücret talep etmiyor.


"Devletimiz bize kol kanat gerdi"

Esnaf Ayhan Girişen, "4 aylık sürenin...