01 / 05 / 2024

Surdaki ev halkı

Surdaki ev halkı

Sur'da yaşanan çatışmalardan dolayı evini satmak zorunda kalan vatandaşlara uyarılarda bulunan DİKENT Başkan Yardımcısı Bülent Güneş, halka evlerini satmamaları tavsiyesinde bulundu.

Cemil Tugay'dan konut müjdesi: Kiracıları da ev sahibi yapacağız!

Ege Mahallesi'nde sahur yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayı Dr. Cemil Tugay son dönemlerde gündemden düşmeyen konut krizine değinerek, kiracıları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

1935'te Mecidiyeköy'de tapusuna kavuşamayan halkın haklı isyanı: 'Evimizde konuk gibiyiz'

1935 yılında Mecidiyeköy'de ev sahibi olan halk, hükümetten tapularını verilmesi konusunda isyanda bulunmuş.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Kenarda 10 bin TL'niz varsa ev sahibi olabilirsiniz! Bakın TOKİ'den müjde geldi!

TOKİ, birikmiş 10 bin TL'si olan vatandaşlara müjdeli bir haber veriyor. Artık ayda 1500 TL taksitle ev sahibi olmak çok daha kolay! İlk olarak 12 il için duyurulan kampanyaya şimdi Ziraat ve Halk Bankası üzerinden dahil olmak mümkün!

Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

Halkın geleneksek yatım aracı olan konut ve arsa piyasası, kış aylarında bile olağanüstü hareketli geçiyor. Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

TOKİ başvuru şartında istenen hane halkı geliri nedir, kimleri kapsar? 

TOKİ 2022 Sosyal Konut başvuruları başladı. Ucuz fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise başvuru şartlarını mercek altına aldı. Koşullar arasında bulunan ve kafaları karıştıran en büyük soru ise hane halkının gelir düzeyi oldu. Peki TOKİ başvurusunda istenen hane halkı geliri nedir, kimleri k

Türk halkı ev fiyatlarının şokunu yaşarken dünya piyasasından gelen haber herkesi buz kestirdi

Türkiye'de ev fiyatlarının neredeyse 3'e katlanmasının ardından dünya piyasasından gelen haberler de sektördeki durumu ortaya koydu. Nationwide Building Society'in verilerine göre Britanya'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 14,3 arttı. Bu rakamın 2004 yılından beri bir ilk olduğu ifade edildi.

Ev almak hayal mi oldu? 

Dövizlerde meydana gelen artış ev fiyatlarına da yansıdı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ev sahibi olmanın giderek zorlaştığını dile getirdi. 

Şener Şen'in doğduğu iddia edilen ev tehlike saçıyor!

Türk sinemasının usta isimlerinden Şener Şen'in Adana'da dünyaya geldiği iddia edilen ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Metruk binadan düşen ahşap parçaları çevre halkını tedirgin ediyor. 

Deprem Sonrası ev sahibi olmak İsteyen İzmirliler, en çok Birikimevim Bornova Şubesi’ne başvurdu!

30 Ekim tarihinde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İzmir halkınınım konut için tercih ettiği bölgelerin başında Bornova yer alıyor. Birikimevim, depremin ardından yeni bir ev sahibi olmak için başvuranların oranının yüzde 25 arttığını açıkladı.

İzmir halkı yeni ev arayışında!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde çok sayıda bina yıkıldı, birçok bina da kullanılmaz hale geldi. Bu yapılarda yaşayan vatandaşlar ise evlerini tahliye ederek yeni ev arayışına girdi. 

Konut sigortasıyla evde güven artıyor!

Konut sigortasının evlerde gerçekleşebilecek hasarları teminat altına alarak kiracı ve ev sahiplerine güven verdiğini dile getiren Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, beraber sunulan ek hizmetlerin de ev halkının konforunu artırdığını belirtti.

Surdaki ev halkı Haberi

Surdaki ev halkı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evini satmak zorunda kalan vatandaşlara uyarıda bulunan Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DlKENT) Başkan Yardımcısı Bülent Geniş, evlerin fırsat çevrelerine kaptırılmaması gerektiğini söyleyerek halka evlerini satmamaları tavsiyesinde bulundu. Bazı çevrelerin Sur'daki çatışmalardan dolayı mağdur olan vatandaşların evlerini rant sağlamak için girişimlerde bulunduğunu belirten DİKENT Başkan Yardımcısı Bülent Güneş, "Biz bunu yetkili birimlere bildirdik. Çatışmalardan dolayı çoluk çocuğunu alıp kaçan insanların evlerine göz dikenler var. Bu çıkar çevreleri şu an ortalıkta dolaşıyor." dedi. 



FIRSATÇILAR MAĞDUR HALKIN MALLARINA GÖZ DİKMİŞ DURUMDA


Halkın kesinlikle bir yanılgıya düşmemesi gerektiğini vurgulayan Güneş, şunları söyledi: "Değerinde dediğimiz yerler önümüzdeki süreçte 50100 kat daha değerli hale gelecek yerlerdir. Bunu bilen çıkar çevreleri, kan emiciler, paraya doymayanlar, paralarına para katmak için bu...