03 / 05 / 2024

süreli kira kontratının yenilenmesi

süreli kira kontratının yenilenmesi

Kanunen kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz (belirli olmayan bir süre) için de imzalanabiliyor. Peki süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi mümkün müdür? Süreli kira sözleşmesi nasıl yenilenir?

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasıyla Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarının yasaklandığını açıkladı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Oyun tutkunları dikkat! 699 TL değerindeki oyun kısa süreliğine ücretsiz! Sakın kaçırmayın!

Oyun tutkunları dikkat! Ubisoft'un strateji oyunu Anno 1800, Ubisoft Connect ve Epic Games Store'da kısa süreliğine ücretsiz olarak keyfini çıkartın. İşte detaylar…

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Beko’da çamaşır makineleri 1000 TL indirimde! Kısa süreli indirimleri kaçırmayın!

Beko’da çamaşır makineleri 1000 TL indirimle satılıyor. Kısa süreli indirimleri kaçırmayın tavsiyesi gelirken en uygun çamaşır makinelerinden M 8101 BB Çamaşır Makinesi ve birçok üründe 1000 TL indiriminin geçerli olduğu belirtildi.

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Altın ve dolarda kritik süreç! Kısa süreli düşüşler olabilir!

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı. Dolarda yaşanan artışa ilişkin ilgi çeken yorumlar yapan Şatıroğlu, önümüzdeki haftalarda kısa süreli düşüşlerin yaşanabileceğini belirtti! İşte dolar ve altın yatırımcılarını ilgilendiren o kritik yorum...

süreli kira kontratının yenilenmesi Haberi

süreli kira kontratının yenilenmesi

Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi!

Kira sözleşmesi imzalayan kiracı ve taşınmaz mal sahibinin sahip olduğu haklar ve kiralama ile ilgili tüm hukuki süreç Borçlar Kanunu kapsamında belirleniyor.


Kanun gereğince; Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kanunen kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz (belirli olmayan bir süre) için de imzalanabiliyor. Peki süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi mümkün müdür? Süreli kira sözleşmesinin yenilenmesi ile ilgili esaslar kanunda şu şekilde açıklanıyor:


B. Kira süresi

"MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır."


Süreli kira...